Piatra de temelie a clopotniţei de la Mănăstirea Nicoreni a fost sfințită și ridicată la cota zero

333

În ajunul Duminicii Crucii din postul mare, a fost oficiată sfinţirea locului viitoarei clopotniţe de la Mănăstirea Nicoreni. Preasfinţitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei, a sfinţit în fruntea unui sobor de preoţi şi alături de obştea monahală piatra de temelie a viitoarei construcţii.

***

La Mănăstirea din satul Nicoreni, raionul Drochia, se construiește cea mai înaltă clopotniţă din Republica Moldova. Acesta a fost visul fostului stareţ Rafael care i-a pus temelia, iar acum o echipă de tineri arhitecţi şi designeri vor să ducă la bun sfârşit lucrarea. Ei au făcut proiectul gratuit, iar acum e nevoie de aproape 10 milioane de lei, bani pe care slujitorii mânăstirii speră să-i adune cu ajutorul enoriaşilor.

Creștinii care doresc să contribuie la realizarea acestui proiect de suflet, pot face acest lucru direct la mănăstire sau la conturile afișate la sfârșitul videoului.

 


Articole postate de același autor
487

Sfânta Liturghie din a VI-a Duminică după Rusalii, la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Duminică, 19 iulie 2020, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni. În cadrul Sfintei Liturghii, din această duminică, a VI-a după Rusalii, Preasfinția Sa, a înălțat rugăciuni pentru sănătatea celor afectați de COVID-19, pentru personalul medical și pentru toți cei […]