De sărbătoarea „Intrării Maicii Domnului în Biserică”, ÎPS Mitropolit VLADIMIR a liturghisit la Catedrala mitropolitană din Chișinău

227

Biserica Ortodoxă celebrează astăzi, 4 decembrie 2021, sărbătoarea Intrării sau Aducerii Maicii Domnului la Templul din Ierusalim, la vârsta de 3 ani, pentru a fi dăruită Domnului și rămânerea ei în Sfânta Sfintelor până la vârsta de 15 ani, numită în popor şi Vovidenia sau Ovidenia, care înseamnă „ceea ce se face văzută”, închinarea Ei Domnului sau începutul viețuirii Ei cu Dumnezeu.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică este cea mai nouă sărbătoare închinată Maicii Domnului, înscrisă în calendar din secolul al VI-lea, după ce s-a ridicat la Ierusalim, sub domnia împăratului Iustinian, o Biserică numită „Sfânta Maria cea Nouă”. Este unul din cele douăsprezece Sărbători Împărătești ale Bisericii Ortodoxe, prăznuit la 21 noiembrie / 4 decembrie.

În această însemnată zi, Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană „Naşterea Domnului” din Capitală, avându-i alături în rugăciune pe Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei și soborul preoțesc al Catedralei.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, Eclesiarhul Catedralei, Prot. mitr. Vadim Cheibaș a rostit un cuvânt de învățătură relatând evenimentul biblic – Aducerea la Templu a Preasfintei Fecioare.

La finalul primei săptămâni a Postului Nașterii Domnului, credincioșii care au postit și au primit dezlegare de la duhovnic, s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

În următoarele săptămîni de post, vă îndemnăm să vă apropiați de Taina Sfintei Împărtășanii, pregătindu-vă înainte de primirea acesteia cu pocăință sinceră, cu multă frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1057

O biserică veche de 1.300 de ani a fost descoperită aproape de Muntele Tabor

Autoritatea pentru Antichități din Israel a anunțat marți, 28 iulie 2020, descoperirea unei biserici vechi de aproximativ 1.300 de ani în Galileea, nu departe de Muntele Tabor. Aceasta a fost găsită după ce autoritățile locale din satul Kfar Kama au început să amenajeze un loc de joacă pentru copii. Biserica are amprenta de 12×36 metri […]


Foto