Dumnezeiasca Liturghie în Duminica a XXIV-a după Cincizecime la Mănăstirea „Nașterea Domnului”, Zăbriceni

548

În Duminica a XXIV-a după Cincizecime, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de slujitori la Mănăstirea „Naşterea Domnului” din comuna Zăbriceni, raionul Edineţ. 

După citirea pericopei evanghelice a zilei, de la Luca XII, 16-21, Ierarhul a adresat comunității dreptmăritoare un cuvînt de învățătură despre pilda bogatului căruia i-a rodit țarina și a subliniat că darurile duhovniceşti ale postului le putem spori cu fapte de milostenie şi întrajutorare a semenilor noştri care se află în lipsuri şi greutăţi.

După rugăciunea „Tatăl Nostru”, mai mulți credincioși, care au primit dezlegare de la duhovnic, s-au împărtășit cu Sfîntul Trup și Sînge al Mîntuitorului.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
238

Liturghie arhierească în parohia „Cuv. Ambrozie de la Optina” din s. Vărzărești, r. Nisporeni, cu prilejul hramului acestei biserici

Duminică, 23 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a Liturghisit în biserica „Cuv. Ambrozie de la Optina” din s. Vărzărești, r. Nisporeni. În dimineața zilei, la ora 6, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de parohul bisericii sus numite, Ieromonahul SERAFIM (Novac), împreună cu copii și creștinii veniți la rugăciune. Alături de Înaltpreasfințiea Sa, au coliturghisit Arhim. KIRIL (Braguța), Starețul Mănăstirii Hîrjauca […]