De sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit în Biserica „Sf. Mc. Valeriu” din Chișinău

578

Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a liturghisit de sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică, duminică, 4 decembrie 2022, în Biserica „Sfântul Mucenic Valeriu” din sectorul Rîșcani al capitalei.

Vizita Întâistătătorului în această parohie este prilejuită de aniversarea a 70 ani a părintelui-paroh, Prot. mitr. Valeriu Bazatin, întemeietorul acestui Sfînt Locaș.

Mitropolitului i-au coliturghisit: Prot. mitr. Valeriu Bazatin, parohul bisericii, PC Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnicul-administrator al Mănăstirii Ciuflea, Prot. mitr. Nicolae Florinschi, parohul bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din capitală și un sobor de preoți și diaconi.

Printre mulțimea de credincioși veniți la Sfânta Liturghie au luat parte: Ex-primarul-general al capitalei, dl Serafim Urechean și Ex-prim-ministru al Republicii Moldova, dl Vasile Tarlev.

Cu ocazia oficierii serviciului divin în această frumoasă biserică, în timpul Vohodului Mic, Înaltpreasfinția Sa, a oferit înalte distincții mitropolitane: Părintele Valeriu Bazatin, pentru îndelungata sa muncă plină de osârdie pentru binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, a fost decorat cu Ordinul „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” de gr. II, de asemenea și clericii acestei parohii au primit distincții bisericești din partea Mitropolitului.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Arhipăstorul, împreună cu soborul preoțesc, a oficiat un Te-Deum de mulţumire lui Dumnezeu şi Sfinţilor Săi, pentru toate binefacerile şi milostivirea cerească de-a lungul anilor în această parohie.

La final, Înaltpreasfinţia Sa a adresat un cuvânt de felicitare preotului-paroh și enoriașilor, urându-le tuturor să i-a aminte la învățătura Sfinților Părinți, a Bisericii Ortodoxe şi să ceară mijlocirea în faţa bunului Dumnezeu.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
2050

Cinstitul veşmânt al Domnului nostru Iisus Hristos (10/23 iulie)

“…Împărţit-au hainele Mele între ei, iar pentru cămaşa Mea au aruncat sorţi…” (Evanghelia după Ioan, cap. 19, versete 23-24) Este important să observăm, pe de o parte, că umanitatea neruşinată, reprezentată de elita evreilor şi de ostaşi sub comanda romanilor, L-au dezbrăcat pe Fiul lui Dumnezeu Care Se făcuse Om. Pe de altă parte, Duhul […]