De sărbătoarea Intrării în Biserica a Preasfințitei Maicii Domnului, Arhiepiscopul Savva a săvârșit Liturghia la Catedrala „Nașterea Domnului” din Tiraspol

679

La 4 decembrie, de Sărbătoarea Intrării în Biserica a Preasfințitei Maicii Domnului, Arhiepiscopul Savva de Tiraspol și Dubăsari a săvârșit Sfânta Liturghie în incinta Catedralei "Nașterea Domnului" din Tiraspol.

Preasfinției sale i-au coliturghisit preotul Paul Kuzmenik, precum și clericii bisericii.

La ectenia mare, s-au înălțat rugăciuni pentru a scăpa de răspândirea epidemiei dăunătoare - infecția cu coronavirus. Arhiepiscopul Savva a rostit rugăciuni puternice ce se citesc în vremuri de restriște și cînd bântuie molime.

La sfârșitul slujbei, duhovnicii, în frunte cu Înaltpreasfințitul Vladica, au înălțat rugăciuni de slavă cu prilejul marii sărbători domnești a Intrării în Biserica a Preacuratei Fecioare Maria.

Apoi Arhiepiscopul Savva i-a felicitat pe enoriași cu prilejul acestei sărbători și le-a adresat cuvântul arhipastoral de învățătură.

Știre tradusă și preluată de pe diocese-tiras.org


Articole postate de același autor
302

Biserica Universității de Stat din Moldova a găzduit lansarea cărţii „Psaltirea Maicii Domnului în versuri”

Biserica Întâmpinarea Domnului a Universității de Stat din Moldova a găzduit, ieri, lansarea cărţii „Psaltirea Maicii Domnului în versuri”, volum semnat de Alexandra Tkacenko-Nagnibeda. Moderatorul evenimentului a fost părintele Octavian Moșin, parohul bisericii USM, conferențiar universitar, doctor în istorie. La lansare au participat slujitori ai Bisericii Ortodoxe din Moldova, participanți ai Societății Culturale „Apollon”, ai […]


Foto