De sărbătoarea Intrării în Biserica a Preasfințitei Maicii Domnului, Arhiepiscopul Savva a săvârșit Liturghia la Catedrala „Nașterea Domnului” din Tiraspol

253

La 4 decembrie, de Sărbătoarea Intrării în Biserica a Preasfințitei Maicii Domnului, Arhiepiscopul Savva de Tiraspol și Dubăsari a săvârșit Sfânta Liturghie în incinta Catedralei "Nașterea Domnului" din Tiraspol.

Preasfinției sale i-au coliturghisit preotul Paul Kuzmenik, precum și clericii bisericii.

La ectenia mare, s-au înălțat rugăciuni pentru a scăpa de răspândirea epidemiei dăunătoare - infecția cu coronavirus. Arhiepiscopul Savva a rostit rugăciuni puternice ce se citesc în vremuri de restriște și cînd bântuie molime.

La sfârșitul slujbei, duhovnicii, în frunte cu Înaltpreasfințitul Vladica, au înălțat rugăciuni de slavă cu prilejul marii sărbători domnești a Intrării în Biserica a Preacuratei Fecioare Maria.

Apoi Arhiepiscopul Savva i-a felicitat pe enoriași cu prilejul acestei sărbători și le-a adresat cuvântul arhipastoral de învățătură.

Știre tradusă și preluată de pe diocese-tiras.org


Articole postate de același autor
1979

Fără Dumnezeu, doctorul nu poate să vindece rana

Cum să ne rugăm lui Dumnezeu dacă ne rugăm mereu de oameni, care fără ajutorul lui Dumnezeu nu pot să ne ajute cu nimic? Fără Dumnezeu, doctorul nu poate să vindece rana, nici viteazul să dea ocrotire, nici dascălul să înveţe pe alţii, nici preotul să vestească adevărul. Dacă ne rugăm cu osârdie de mijlocitori, […]