De sărbătoarea Intrării în Biserica a Preasfințitei Maicii Domnului, Arhiepiscopul Savva a săvârșit Liturghia la Catedrala „Nașterea Domnului” din Tiraspol

317

La 4 decembrie, de Sărbătoarea Intrării în Biserica a Preasfințitei Maicii Domnului, Arhiepiscopul Savva de Tiraspol și Dubăsari a săvârșit Sfânta Liturghie în incinta Catedralei "Nașterea Domnului" din Tiraspol.

Preasfinției sale i-au coliturghisit preotul Paul Kuzmenik, precum și clericii bisericii.

La ectenia mare, s-au înălțat rugăciuni pentru a scăpa de răspândirea epidemiei dăunătoare - infecția cu coronavirus. Arhiepiscopul Savva a rostit rugăciuni puternice ce se citesc în vremuri de restriște și cînd bântuie molime.

La sfârșitul slujbei, duhovnicii, în frunte cu Înaltpreasfințitul Vladica, au înălțat rugăciuni de slavă cu prilejul marii sărbători domnești a Intrării în Biserica a Preacuratei Fecioare Maria.

Apoi Arhiepiscopul Savva i-a felicitat pe enoriași cu prilejul acestei sărbători și le-a adresat cuvântul arhipastoral de învățătură.

Știre tradusă și preluată de pe diocese-tiras.org


Articole postate de același autor
612

Noi descoperiri despre o veche așezare din Leagănul Creștinătății

Ediția de luna trecută a revistei israeliene de arheologie Atiqot prezintă noi descoperiri despre o veche așezare bizantină din Galileea, care a fost distrusă de invadatorii persani în 613 d. Hr. Arheologii au încheiat recent o analiză care evidențiază caracterul creștin al așezării parțial dezgropate în 2007 la Pi Mazuva, în nord-vestul Israelului. „Deși nu […]