De sărbătoarea Intrării în Biserica a Preasfințitei Maicii Domnului, Arhiepiscopul Savva a săvârșit Liturghia la Catedrala „Nașterea Domnului” din Tiraspol

134

La 4 decembrie, de Sărbătoarea Intrării în Biserica a Preasfințitei Maicii Domnului, Arhiepiscopul Savva de Tiraspol și Dubăsari a săvârșit Sfânta Liturghie în incinta Catedralei "Nașterea Domnului" din Tiraspol.

Preasfinției sale i-au coliturghisit preotul Paul Kuzmenik, precum și clericii bisericii.

La ectenia mare, s-au înălțat rugăciuni pentru a scăpa de răspândirea epidemiei dăunătoare - infecția cu coronavirus. Arhiepiscopul Savva a rostit rugăciuni puternice ce se citesc în vremuri de restriște și cînd bântuie molime.

La sfârșitul slujbei, duhovnicii, în frunte cu Înaltpreasfințitul Vladica, au înălțat rugăciuni de slavă cu prilejul marii sărbători domnești a Intrării în Biserica a Preacuratei Fecioare Maria.

Apoi Arhiepiscopul Savva i-a felicitat pe enoriași cu prilejul acestei sărbători și le-a adresat cuvântul arhipastoral de învățătură.

Știre tradusă și preluată de pe diocese-tiras.org


Articole postate de același autor
379

„Lăsatul secului” pentru Postul Crăciunului

În fiecare an, pe 14/27 noiembrie, în Biserica Ortodoxă este cinstit Sfântul Apostol Filip. Tot în această zi, în calendar, este consemnat „lăsatul secului pentru postul Nașterii Domnului”, post care începe pe 15/28 noiembrie. Înainte să începem unul dintre cele patru posturi rânduite de Biserica Ortodoxă pe parcursul unui an (Postul Nașterii Domnului, al Sfintelor […]