Intrarea Maicii Domnului în Biserică sărbătorită prin slujbă arhierească la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

432

Vineri, 4 decembrie 2020, de Sărbătoarea Împărătească Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, a înălțat rugăciuni pentru sănătatea celor afectați de COVID-19, pentru personalul medical și pentru toți cei ce îngrijesc de bolnavi.

Totodată au fost aduse lui Dumnezeu rugăciuni de mulțumire și laudă pentru darurile și binecuvântările Sale îmbelșugate, pe care le revarsă cu milostivire peste omenire.

De asemenea, au fost înălțate rugăciuni și cântări de laudă, către Preasfânta Fecioară Maria, care este cinstită astăzi prin acest Praznic domnesc.

După citirea Sfintei Evanghelii, cu binecuvântarea Preasfinției Sale, Prot. Ștefan Rîmbu, Cleric al Catedralei Episcopale, a ținut un cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre importanța acestei sărbători și ce învățătură pune biserica în fața noastră, ca o hrană spirituală, prin acest mărit praznic mariologic.

Întrucât suntem în Postul Nașterii Domnului, credincioșii prezenți care s-au pregătit corespunzător pentru Sfânta Împărtășanie, au primit Sfântul Trup și Sânge al Mântuitorului.

După încheierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a felicitat pe toți creștinii cu Sfânta Sărbătoare închinată Maicii Domnului, dorindu-le credincioșilor să fie permanent ocrotiți de Fecioara Maria, îndemnându-i s-o cinstească evlavios și să nu uite că prin această sărbătoare ni se arată importanța venirii la biserică, atât a celor mari, cât și a celor mici.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Jozefina Vizitiu-Gajim.

 Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
176

ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat sfințirea Prestolului și Sfânta Liturghie în biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Cuizăuca, r. Rezina

Credincioșii parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Cuizăuca, raionul Rezina au trăit momente de bucurie și înălțare duhovnicească, marți, 9 noiembrie 2021, prilejuite de vizita Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove, pentru a târnosi biserica din localitate, după ample lucrări de renovare. La orele dimineții, ÎPS Mitropolit Vladimir a fost întâmpinat […]


Foto