Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a condus slujba praznicală în biserica cu hramul Înălțării Sfintei Cruci din orașul Tiraspol

143

Sâmbătă, 24 septembrie 2022, în ziua pomenirii Sfintei Fericitei Agafia de la Cușelăuca, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a condus slujba praznicală în biserica cu hramul Înălțării Sfintei Cruci din orașul Tiraspol, Transnistria.

La Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Mitropolitului i-au coliturghisit: ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, ÎPS Marchel, Arhiepiscop de Bălți și Fălești, Arhim. Ștefan (Tricikov), oaspete din Bulgaria, Arhim. Filaret (Cuzmin), egumenul Mănăstirii Căpriana, Arhim. Paisie (Cecan), egumenul Mănăstirii Noul-Neamț (Chițcani), Prot. mitr. Ioan Calmîc, secretarul Eparhiei de Tiraspol și Dubăsari, Arhim. Ioan (Danilescu),  secretarul Arhiepiscopului Sava și un sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către corul arhieresc al Eparhiei de Tiraspol și Dubăsari.

La Vohodul mic, ÎPS Vladimir l-a decorat pe clericul bisericii cu hramul Înălțării Sfintei Cruci din Tiraspol, iereul Ioan Jerep, cu dreptul de a purta crucea cu pietre scumpe.

După Sfânta Liturghie a urmat un Te-Deum către Sf. Cuv. Paisie Velicicovski, la 300 de ani de la nașterea acestui mare sfânt al Ortodoxiei.

La final, ÎPS Arhiepiscop Sava a mulțumit ÎPS Mitropolit Vladimir pentru coliturghisie și pentru rugăciunea comună.

Enoriașii prezenți la sărbătoare au primit în dar din partea Întâistătătorului, iconițe cu chipul Sf. Cuv. Paisie Velicicovski.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la diocese-tiras.org


Articole postate de același autor
1372

Ajutaţi-vă copiii să-şi formeze o credinţă pentru toată viaţa

Şi totuşi, nu e obligatoriu ca lucrurile să stea aşa pentru toţi copiii şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, poate copiii voştri vor putea să-şi dezvolte o credinţă tare, credinţă care va dura şi va creşte pe tot parcursul vieţii lor. Iată câteva idei, descoperite într-o carte scrisă de dr. Kara E. Powell şi dr. Chap […]


Foto