Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a condus slujba praznicală în biserica cu hramul Înălțării Sfintei Cruci din orașul Tiraspol

343

Sâmbătă, 24 septembrie 2022, în ziua pomenirii Sfintei Fericitei Agafia de la Cușelăuca, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a condus slujba praznicală în biserica cu hramul Înălțării Sfintei Cruci din orașul Tiraspol, Transnistria.

La Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Mitropolitului i-au coliturghisit: ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, ÎPS Marchel, Arhiepiscop de Bălți și Fălești, Arhim. Ștefan (Tricikov), oaspete din Bulgaria, Arhim. Filaret (Cuzmin), egumenul Mănăstirii Căpriana, Arhim. Paisie (Cecan), egumenul Mănăstirii Noul-Neamț (Chițcani), Prot. mitr. Ioan Calmîc, secretarul Eparhiei de Tiraspol și Dubăsari, Arhim. Ioan (Danilescu),  secretarul Arhiepiscopului Sava și un sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către corul arhieresc al Eparhiei de Tiraspol și Dubăsari.

La Vohodul mic, ÎPS Vladimir l-a decorat pe clericul bisericii cu hramul Înălțării Sfintei Cruci din Tiraspol, iereul Ioan Jerep, cu dreptul de a purta crucea cu pietre scumpe.

După Sfânta Liturghie a urmat un Te-Deum către Sf. Cuv. Paisie Velicicovski, la 300 de ani de la nașterea acestui mare sfânt al Ortodoxiei.

La final, ÎPS Arhiepiscop Sava a mulțumit ÎPS Mitropolit Vladimir pentru coliturghisie și pentru rugăciunea comună.

Enoriașii prezenți la sărbătoare au primit în dar din partea Întâistătătorului, iconițe cu chipul Sf. Cuv. Paisie Velicicovski.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la diocese-tiras.org


Articole postate de același autor