În Duminica a VI-a după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”

1502

În Duminica a VI-a după Cincizecime, a Vindecării slăbănogului din Capernaum, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în scuarul Catedralei Mitropolitane “Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău.

Serviciul divin a fost săvârșit în prezența enoriașilor Catedralei centrale, spre a mulțumi lui Dumnezeu pentru binefacerile Sale, dar și pentru a-I cere liniște, pace pentru cei vii și odihnă pentru cei răposați.

În Evanghelia de astăzi, Îl vedem pe Mântuitorul apropiindu-Se cu milă de slăbănogul din Capernaum, pe care l-a întărit cu puterea Sa tămăduitoare. Acesta, spre uimirea tuturor, s-a ridicat îndată şi a plecat acasă sănătos, spre a fi o binecuvântare pentru familie, pe care de mult timp o împovărase prin neputinţa lui (Mt. 9, 6-8).

Prin minunea săvârşită, Hristos Domnul dovedeşte că a fost trimis de Dumnezeu în această lume, pentru ca să ierte şi să vindece. Dacă pe pământ a avut această putere, cu atât mai mult o are acum, când El este preamărit de-a dreapta Tatălui. Această minunată putere divină o revarsă în noi pentru binele nostru sufletesc şi trupesc.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1136

Sfinţirea noii biserici „Înălțarea Domnului” din satul Bîrladeni, raionul Ocniţa

Vineri, în Săptămîna Luminată, cînd Biserica Ortodoxă prăznuieşte „Izvorul Tămăduirii”, mulțimea credincioșilor din satul Bîrladeni, raionul Ocnița, în frunte cu părintele paroh, protoiereul Ioan Agati, au primit cu multă căldură vizita Chiriarhului Eparhiei de Edineț și Briceni. Înaltpreasfinţitul Nicodim, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat mai întîi slujba de sfințire a […]