Actualitate

De Crăciun NU este ziua celor care poartă numele de Cristian/Cristiana, Emanuel sau Natalia. Care este explicația

7707

Cu ocazia Crăciunului, pe rețelele de socializare a început să-și facă simțită prezența o nouă urare: „La mulți ani celor care poartă numele de Cristian/Cristina, Natalia și/sau Emanuel/Emanuela”.

Și totuși, când este ziua în care cei care poartă numele de Cristian, Natalia sau Emanuel își serbează onomastica? În acest sens am apelat la Părintele Mihai-Andrei Aldea: „Aceștia ar trebui sărbătoriţi de Sfânta Muceniţă Cristina, de Sfinţii Adrian şi Natalia etc. Că nu este acum Sfântul Cristian sau Sfânta Natalia…

Aşa cum Florea, Floarea, Florentina etc. trebuie prăznuiţi pe 18 august, nu „de Florii”, că nu este atunci Sfântul sau Sfânta „Florii”…

În concluzie: cei care vor să serbeze ziua numelui Cristian/Cristiana, o pot face pe 24 iulie, atunci când este prăznuită Sfânta Muceniță Cristina. Chiar dacă etimologia acestor nume vine de la Hristos, ele se sărbătoresc în ziua prăznuirii sfântului, nu a Nașterii Domnului.

Doamnele sau domnișoarele cu numele Natalia au ziua de nume pe 26 august, de ziua Sfinților Mucenici Adrian și Natalia. De asemenea, Sfântul Emanuel din Creta este sărbătorit de Biserica Ortodoxă pe 28 octombrie. Iar pentru cei din religia catolica, Sf Emanuel martirul este serbat pe 26 martie.

sursa http://activenews.ro


Articolul Precedent
Articole Asemănătoare
2567

Duminica Tuturor Sfinților la Biserica „Întâmpinarea Domnului”, USM

Lăudaţi pe Domnul întru sfinţii Lui. (Ps. 150,1)   În prima Duminică după Cincizecime, a Tuturor Sfinţilor, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Întâmpinarea Domnului”, USM a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu preotul paroh, Octavian Moşin. În cuvîntul său de învățătură, părintele Octavian a vorbit despre faptul că sfinţii au fost […]

Articole postate de același autor
5836

„Dacă posteşti numai de bucate, te asemeni cu viclenii draci, care niciodată nu mănâncă”

Să-şi fi pierdut oare postul în vremea noastră valoarea lui spirituală şi puterea lui înnoitoare de suflet? De la început observăm că acest fel de înţelegere are în vedere postul mai ales sub aspectul lui material, exterior: schimbare de regim alimentar, reducerea cantităţii de hrană. Dar această înţelegere a postului nu-i cea adevă­rată, învăţătura Bisericii […]