Cum testezi dacă ai iertat pe cineva cu adevărat?

1504

Zilele acestea discutam cu un tânăr caree tocmai s-a căsătorit. Are o femeie cu frică de Dumnezeu, însă la care a observat că nu iartă câțiva oameni așa după cum s-ar cuveni, creștinește, din toată inima.

Acest tânăr m-a întrebat cum e să ierți cu adevărat. Atunci l-am întrebat și eu: ”Dar tu, cum crezi? Cum ar fi corect să ierți?”.

Răspunsul m-a impresionat: ”Cred că a ierta înseamnă să regreți tot răul ce s-a produs între tine și altă persoană, apoi să uiți, deci să-ți treacă supărarea, ca până la urmă să ajungi la clipa când să aștepți reîntâlnirea cu cel ce te-a supărat cândva și să-l îmbrățișezi frățește”.

Așa ar arăta iertarea adevărată: să dorești și să aștepți clipa reîntâlnirii cu cel care te-a supărat sau l-ai rănit altădată.

Iertarea face parte din iubire. Nu iertăm, înseamnă că nu am ajuns la dragoste.

Pr. Octavian MOȘIN


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
2038

Credința trebuie inclusă în cei șapte ani de acasă

Adesea după moralitatea omului putem stabili religiozitatea acestuia sau cel puțin deschiderea către cele sfinte și dumnezeiești. Credința nu cade de undeva, ea se cultivă. Și din acest motiv nu trebuie să lipsească din cei șapte ani de acasă. “Numele pe care îl scrijeleşti pe scoarţa unui copac se va mări, va creşte odată cu […]