Cum testezi dacă ai iertat pe cineva cu adevărat?

1568

Zilele acestea discutam cu un tânăr caree tocmai s-a căsătorit. Are o femeie cu frică de Dumnezeu, însă la care a observat că nu iartă câțiva oameni așa după cum s-ar cuveni, creștinește, din toată inima.

Acest tânăr m-a întrebat cum e să ierți cu adevărat. Atunci l-am întrebat și eu: ”Dar tu, cum crezi? Cum ar fi corect să ierți?”.

Răspunsul m-a impresionat: ”Cred că a ierta înseamnă să regreți tot răul ce s-a produs între tine și altă persoană, apoi să uiți, deci să-ți treacă supărarea, ca până la urmă să ajungi la clipa când să aștepți reîntâlnirea cu cel ce te-a supărat cândva și să-l îmbrățișezi frățește”.

Așa ar arăta iertarea adevărată: să dorești și să aștepți clipa reîntâlnirii cu cel care te-a supărat sau l-ai rănit altădată.

Iertarea face parte din iubire. Nu iertăm, înseamnă că nu am ajuns la dragoste.

Pr. Octavian MOȘIN


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
784

Se depășesc limitele bunului simț – profanarea celor sfinte

Doi indivizi de 35 si 43 de ani, din Falesti risca pana la 10 ani de puscarie, dupa ce au intrat intr-o locuinta din capitala si au furat de acolo patru icoane in valoare de peste 250 de mii de lei. Totul s-a intamplat ieri intr-o locuinta de la Buiucani. Proprietarul casei a sunat la […]