Cum să trăiască tinerii frumos și cu sens, astăzi?

871

Vor trăi frumos când își vor aduce aminte că Cineva, acolo, sus, îi iubește neîncetat cu o dragoste cum nu poate iubi nimeni pe pământul acesta și nu așteaptă nimic în schimb și vor trăi cu sens dacă vor răspunde acestei iubiri.

Deși astăzi mulți tineri folosesc libertatea într-un mod abuziv, o înțeleg greșit, eu cred că ei n-au o mentalitate din aceasta îndoctrinată, ci sunt doar ușor influențați de anturaj, de internet, Facebook și toate celelalte care, din nefericire au ajuns idoli. Este și o carte foarte interesantă pe această temă: Idolii fără fir. Îi văd pe tineri cam peste tot cu telefoane, chiar când mai merg la școală, la master, și-n timpul orelor tot cu telefoanele, parcă au dispărut oamenii, au dispărut persoanele și au rămas aparaturile acestea fără suflet care îi acaparează.

Apropierea de oameni, când aduce un folos, este o binecuvântare.

 

(Ieromonahul Alexandru)


Articole postate de același autor
3029

Viața cotidiană religioasă în Moldova sovietică în primii ani postbelici (1944-1949)

Trecem acum cu toții prin niște clipe de grea cumpănă, când o molimă surprinzătoare ne pune la încercare viața, sentimentele, capacitățile, credința. Alintați de un trai stabil, cu multe comodități și multe distracții, ne-am pomenit brusc amenințați de un pericol necunoscut, minuscul, insistent, băgăreț și uneori asasin. În aceste zile apar niște contradicții obiective între […]