Cucerirea islamica a Europei: cel mai probabil viitor

1694

In urmă cu 333 de ani, pe 11-12 septembrie 1683, forțele aliate, care constau din Monarhia Habsburgică, Commonwealth-ul polonezo-lituanian și Sfântul Imperiu Roman au încercat și au câștigat o bătălie decisivă, în Viena, împotriva turcilor și a statelor vasale, care împreună formau invadatorul Imperiu Otoman musulman. Bătălia de la Viena, cunoscuta ca avand cea mai mare cavalerie din istorie, a fost epocală, prin aceea că a oprit înaintarea turcilor în Europa și a rasturnat situatia.

Musulmanii doresc "cucerirea islamica a Europei", a declarat Cardinalul Schönborn.

Acest punct de cotitură din istorie a fost sărbătorit de atunci, iar la comemorarea celor 333 de ani, Cardinalul austriac a rostit cateva observații, care au dezlănțuit reacții mixte în întreaga lume, conform publicatiei World Religion News.

Cardinalul Christoph Schonborn, Arhiepiscop de Viena, a remarcat în discursul său: 

"Va exista o cucerire islamica a Europei? Mulți musulmani ar sa poata spune: Europa se află la capătul ei". El a început apoi să se roage, comentând: "Dumnezeu să aibă milă de Europa și de poporul Său, care sunt în pericol să isi piarda moștenirea creștină".

Schonborn are varsta de 71 de ani și este adesea amintit în mass-media ca fiind cel mai bine plasat pentru a fi următorul Papă după Papa Francisc. El este, de asemenea, identificat ca fiind "fiu spiritual" al fostului Papa Benedict al XVI-lea.

În discursul său, Schönborn a fost categoric în avertismentul la adresa Europei care isi pierde moștenirea, in pericol sa fie invadată de forțe exterioare, intreband: "Ce va deveni Europa?".

Ingrijorarea lui a devenit clara pentru toti, acesta încheindu-si cuvintele cu o rugaciune in care remarca: "Doamne, aminteste-Ti, suntem poporul Tău. Și dacă ne-am îndepărtat, și dacă ne-am risipit moștenirea, Doamne, nu ne abandona! Nu abandona această Europă, care a nascut atât de mulți sfinți. Nu ne abandona pentru că am devenit căldicei în credința noastră. Ai milă de moștenirea Ta, ai milă de poporul tău, de Europa, care este pe cale sa piarda moștenirea Ta creștină! Ai milă de noi și ridica-ne din nou, spre slava numelui Tău și ca binecuvântare pentru lume! Amin."

Declarațiile sale au declanșat reacții mixte in mediile sociale. Ca urmare, Schonborn a clarificat, într-o postare pe Facebook, faptul că predica sa nu a urmarit sa amplifice sentimentul anti-musulman. In schimb, prin ea, acesta le-a cerut creștinilor să pledeze pentru o renaștere creștină a Europei, sa mediteze asupra cuvintelor lui Hristos și sa le împărtășeasca și sa le răspândeasca "tuturor, chiar și străinilor".

sursa lonews.ro/


Articole Asemănătoare
    Articole postate de același autor
    2267

    Unde greşesc femeile?

    De-a lungul timpului, psihologii au ajuns la concluzia că cele mai mari greşeli ale femeilor apar în situaţiile în care: Femeile îşi tratează partenerii ca şi cum ar fi copii. „Nu uita să mănânci la prânz!”, „Nu aşa se împătureşte un tricou!”, „Iubitule, ţi-ai luat batista?”. Când acţionează în acest fel, ele sunt propulsate de nevoia […]