Belgia: primul minor a fost eutanasiat conform noii legi

3318

Conform BBC, primul copil „beneficiar” al legislației belgiene pro-eutanasie a devenit un minor în vârstă de 17 ani, care suferea de o mutație genetică rară.

Belgia este singura țară care permite, din 2014, curmarea voluntară a vieții pentru copii, indiferent de vârstă. Metoda utilizată este injecția letală. Olanda permite și ea eutanasia pentru minori, dar peste vârsta de 12 ani.

Legea belgiană stipulează că minorul trebuie să aibă o boală incurabilă în ultimele faze ale stadiului terminal și să sufere o durere fizică insuportabilă și constantă, care nu poate fi ameliorată.

Procesul de aprobare presupune consultarea unui psiholog și exprimarea repetată a dorinței de a muri de către copil, care trebuie să aibă, de asemenea, o „capacitate rațională de decizie”.

Deşi este solicitat şi acordul părintelui, nu este necesară o a doua opinie medicală/psihologică, iar comisiile de monitorizare a practicilor de eutanasie din Belgia sunt alcătuite din aceiași medici care efectuează eutanasia și o promovează.

Comunitatea pro-viață a semnalat în repetate rânduri abuzurile care se petrec în țările cu legi permisive privind eutanasia și suicidul asistat, în ciuda măsurilor de control prevăzute în legislaţie.

Nu a existat niciun caz de sancționare a unui medic în Belgia pentru practici dubioase privind eutanasia, deși există acțiuni înaintate la CEDO pentru cazuri specifice.

Copiii sunt cu atât mai vulnerabili, iar o legislație care presupune o „capacitate rațională de decizie” de la vârsta de 0 ani pare în mod evident un non-sens.

În ultimii 10 ani, numărul cazurilor de eutanasie a crescut de la 1000 la 8752 în Belgia, și aceeași tendință crescătoare se observă în toate țările care adoptă „moartea cu demnitate” ca standard.

Eutanasia și suicidul asistat au, conform anumitor sondaje, o susținere îngrijorător de mare în rândul medicilor din lumea dezvoltată: peste 50% în SUA, procente de peste 40% în Germania, Marea Britanie și Italia, și peste 30% în Spania și Franța.

sursa culturavietii.ro


Articole Asemănătoare
3079

Un tânăr s-a filmat pe străzile unui oraş belgian, chemând la asasinarea creştinilor: “Să-i ucideţi pe toti!”

Un clip filmat în centrul oraşului belgian Verviers, la sud-est de Bruxelles, arată un tânăr ce se plimbă pe străzi în timp ce, într-o rugăciune către Allah, cheamă la asasinarea creştinilor, au informat luni ziarele din grupul Sud Presse, citate de EFE. Institutul de investigare a mediilor de comunicare din Orientul Mijlociu (MEMRI), cu sediul […]

Articole postate de același autor
1576

Tabăra ortodoxă ,,Sf. Ambrozie ,, la a II-a ediție

Cu binecuvîntarea Preasfintitului PETRU, Episcopul de Ungheni și Nisporeni, al doilea an consecutiv a fost organizată o TABĂRĂ ORTODOXĂ „SF. AMBROZIE” pe malul Nistrului. 20 de copii a școlii duminicale din parohia ,,Nașterea Maicii Domnului” din s. Buțeni, r-nul Hîncești, împreună cu preotul paroh Vasile PREPELIȚĂ, s-au deplasat în sat. Telița, r-nul Anenii Noi. Aici au fost […]