Belgia: primul minor a fost eutanasiat conform noii legi

2032

Conform BBC, primul copil „beneficiar” al legislației belgiene pro-eutanasie a devenit un minor în vârstă de 17 ani, care suferea de o mutație genetică rară.

Belgia este singura țară care permite, din 2014, curmarea voluntară a vieții pentru copii, indiferent de vârstă. Metoda utilizată este injecția letală. Olanda permite și ea eutanasia pentru minori, dar peste vârsta de 12 ani.

Legea belgiană stipulează că minorul trebuie să aibă o boală incurabilă în ultimele faze ale stadiului terminal și să sufere o durere fizică insuportabilă și constantă, care nu poate fi ameliorată.

Procesul de aprobare presupune consultarea unui psiholog și exprimarea repetată a dorinței de a muri de către copil, care trebuie să aibă, de asemenea, o „capacitate rațională de decizie”.

Deşi este solicitat şi acordul părintelui, nu este necesară o a doua opinie medicală/psihologică, iar comisiile de monitorizare a practicilor de eutanasie din Belgia sunt alcătuite din aceiași medici care efectuează eutanasia și o promovează.

Comunitatea pro-viață a semnalat în repetate rânduri abuzurile care se petrec în țările cu legi permisive privind eutanasia și suicidul asistat, în ciuda măsurilor de control prevăzute în legislaţie.

Nu a existat niciun caz de sancționare a unui medic în Belgia pentru practici dubioase privind eutanasia, deși există acțiuni înaintate la CEDO pentru cazuri specifice.

Copiii sunt cu atât mai vulnerabili, iar o legislație care presupune o „capacitate rațională de decizie” de la vârsta de 0 ani pare în mod evident un non-sens.

În ultimii 10 ani, numărul cazurilor de eutanasie a crescut de la 1000 la 8752 în Belgia, și aceeași tendință crescătoare se observă în toate țările care adoptă „moartea cu demnitate” ca standard.

Eutanasia și suicidul asistat au, conform anumitor sondaje, o susținere îngrijorător de mare în rândul medicilor din lumea dezvoltată: peste 50% în SUA, procente de peste 40% în Germania, Marea Britanie și Italia, și peste 30% în Spania și Franța.

sursa culturavietii.ro


Articole Asemănătoare
2075

În Belgia s-au făcut 1.000 de eutanasieri pe an fără consimțământul pacientului

În fiecare an, 1.000 de belgieni sunt omorâți prin eutanasiere, fără ca ei să ceară acest lucru. Declarația îi aparține doctorului Marc Cosyns [medic pionier al eutanasiei, cel care a realizat prima eutanasiere legală din Belgia, n.tr.] pe 29 ianuarie, în cadrul procesului intentat lui Ivo Poppe, asistent medical, acuzat de uciderea a aproximativ douăzeci de […]

Articole postate de același autor
4416

E absolut firesc ca soţii să fie mai legaţi unul de celălalt decât de părinţi

Ei bine, am examinat pe scurt situaţia de pe poziţiile părinţilor; acum, câteva cuvinte despre felul în care o vede tânăra generaţie. Aceştia, bineînţeles, au „dreptatea lor”. În Sfânta Scriptură stă scris: „Va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va uni cu femeia sa, şi vor fi amândoi un trup” […]