”Copilul și Familia sunt valorile de bază ce formează nucleul societății – și lucrând împreună, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom asigura o familie puternică, unită, solidă, sănătoasă”

1278

Vineri, 26 ianuarie 2017, un grup de preoți ai Bisericii Ortodoxe din Moldova a vizitat Direcția Municipiului Chișinău de Protecție a Drepturilor Copilului (DMPDC), aducând binecuvântarea Iordanului și vestea Botezului Domnului colectivului acestei instituții de menire socială.

Echipa DMPDC, în frunte cu Șefa Direcției, D-na Rodica Terehovschi, a participat la rânduiala sfințirii sediului, intonând împreună cu preoții troparul Praznicului: ”În Iordan botezându-Te Tu, Doamne, închinarea Treimii s-a arătat”.

La finalul rugăciunii, preotul Constatin Cojocaru, Președintele Sectorului Sinodal Asistență Socială și Caritate, a adresat un mesaj de felicitare celor prezenți, menționând: ”Iubiți credincioși! Stimați colegi! Noi astăzi ne-am rugat împreună, chemând harul lui Dumnezeu asupra tuturor colaboratorilor Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului. Ne-am rugat pentru sfințirea acestui sediu, dar, mai întâi de toate, ne-am rugat ca Bunul Dumnezeu să ne întărească și să ne binecuvânteze în munca noastră. Trebuie să știm, omul este cel care sfințește locul. Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne cheamă să fim sfinți, să fim desăvârșiți, așa cum și Dumnezeu-Tatăl sfânt și desăvârșit este. Și dacă noi vom munci cu devotament, nădăjduind în puterea lui Dumnezeu, vom izbuti să depășim toate greutățile. Dumneavoastră, ca specialiști în domeniu, noi, ca preoți și dascăli, fiecare în rangul și rolul său, trebuie să ne unim eforturile, pentru a face această țară mai atrăgătoare pentru cetățenii ei. Copilul și Familia sunt valorile de bază ce formează nucleul societății – și lucrând împreună, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom asigura o familie puternică, unită, solidă, sănătoasă!”

Protoiereul Octavian Moșin, Președintele Sectorului Sinodal Activitate în rândul Tineretului, a mulțumit echipei DMPDC pentru fructuoasa colaborare, menționând că de ani buni Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului realizează activități comune cu Biserica Ortodoxă din Moldova, aducând un zâmbet de bucurie și speranță pe chipul celor care nădăjduiesc la un sprijin și un cuvânt de încurajare.

Doamna Rodica Terehovschi, la rândul său, a mulțumit slujitorilor Sfântului Altar pentru rugăciuni și cuvinte de îndrumare duhovnicească, subliniind necesitatea unificării eforturilor și colaborării între autoritățile Statului și Biserică, pentru prosperarea și mântuirea cetățenilor.

Sectorul Sinodal Asistență Socială și Caritate


Articole Asemănătoare
3515

Multumesc, doctore! …povestea unei fotografii uimitoare

  Preotul ortodox român Mihai Lupu din Canada a transmis câteva informaţii tulburătoare privind viaţa intrauterină a fiinţei umane. Aveţi în faţă fotografia unui copil de 21 de săptămâni, în pântecele mamei sale. Numele lui este Samuel Alexander Amas. Copilul a fost diagnosticat cu spina bifida şi nu ar fi supravieţuit afară din pântecele mamei. […]

Articole postate de același autor
2277

La slujba Învierii nu mi-am putut stăpâni lacrimile

Preoteasa Velvet este de peste patruzeci de ani soţia şi prietena părintelui Justin Makfiters, parohul Bisericii Înălţării Domnului din Arhiepiscopia Ortodoxă a Antiohiei, or. Norman, Oklahoma, Statele Unite ale Americii. Vă propunem însemnările preotesei despre ce înseamnă să fii ortodox în America. *** Când m-am căsătorit cu părintele Justin, el era pastor în una din […]


Foto