Actualitate

Conferință de totalizare: ”Mănăstirea Curchi – 250 de ani de Istorie și Spiritualitate Ortodoxă”

796
"Mănăstirea este tinda Raiului, casa Lui Dumnezeu, poarta cerului, locul împlinirilor, cerul cel de pe pământ, locul fericirii, împărăția Lui Dumnezeu." (Părintele Teofil Părăian)

Clubul ”Filocalia”, coordonat de către  Arhim. Iov (Cristea), și-a propus, în vara ce a trecut, să organizeze o serie de tabere pentru copii și tineret, cu prilejul împlinirii a 250 de ani de la fondarea așezămîntului monahal Curchi, precum și cu scopul promovării și implementării în viața de zi cu zi a valorilor creștin-ortodoxe.

Joi, 12 octombrie 2023, a avut loc conferința de totalizare a activității, cu genericul ”Mănăstirea Curchi - 250 de ani de Istorie și Spiritualitate Ortodoxă”.

Activitățile desfășurate la Mănăstirea Curchi au creat o bună și frumoasă amintire în memoria tinerilor, făcându-i să aștepte cu nerăbdare o nouă ediție a taberei.

Sunt aduse mulțumiri alese PS Siluan (Șalari), dimpreună cu toată obștea Mănăstirii Curchi, pentru deschidere spre colaborare.

Această serie de evenimente a fost rodul efortului comun al organizatorilor: Arhimandritul Iov (Cristea), coordonatorul Clubului „Filocalia” din cadrul IP L.T. „I. L. Caragiale”; Digor Nadejda, profesoară de istoria românilor și universală membru fondator al clubului; Anghelina Usatîi, profesoară de muzică; Aurelia Obreja, psiholog; Mocanu Diana, absolventa liceului; cât și al invitaților, care au arătat deschidere pentru implicare și colaborare ulterioară.

Nu în ultimul rând, mulțumiri către părinții care s-au implicat în buna desfășurare a taberelor, inclusiv în procesele gospodărești.


Articole postate de același autor
2144

Serbarea de la Putna – 150: Hramul Sf. Voievod Ștefan cel Mare a reunit români „de la Nistru pân’ la Tisa”

Mănăstirea Putna a sărbătorit vineri hramul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare cu liturghie, cântări folclorice și patriotice și o paradă militară. Au participat oficiali, clerici și credincioși din țară, dar și „de la Nistru pân’ la Tisa”: din Basarabia și Bucovina de Nord. Sărbătoarea a făcut parte din manifestările Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea […]