Conducerea BOM s-a întâlnit cu absolvenţii cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul apărării şi securităţii naţionale a RM

3024

În dimineaţa zilei de 6 aprilie, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir și PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan s-au întâlnit cu absolvenţii cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul apărării şi securităţii naţionale a Republicii Moldova, de pe lângă Ministerul Apărării.

Evenimentul s-a desfăşurat în sala de şedinţe a Reședinței mitropolitane şi a fost marcat de un dialog activ între slujitroii Bisericii şi invitaţi, printre care s-au numărat reprezentanţi ai ministerelor şi ale mai multor ONG-uri.

Salutând oaspeţii, Vlădica Vladimir s-a arătat bucuros de interesul acestora pentru activitatea Bisericii Ortodoxe din Moldova, făcând o prezentare a istoriei vieţii ecleziale din ţara noastră, precum şi aducând la cunoştinţa celor prezenţi activităţile pastoral-misionare recente ale Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove.

La rândul lor, invitaţii au adresat mai multe întrebări tematice Întâistătătorului, după care au prezentat activitatea instituţiilor pe care le reprezintă şi implicarea lor în viaţa socială autohtonă.

Menţionăm că la întrunire au fost prezenţi şi doi preoţi care fac parte din cea de-a patra promoţie a cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul apărării şi securităţii naţionale a Republicii Moldova, de pe lângă Ministerul Apărării – Arhim. Nicolae (Roșca), președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Structurile MAI şi Prot. mitr. Valeriu Gâțu, parohul bisericii „Sf. M. Mc. Dumitru” din s. Danceni, r. Ialoveni, pe când Prot. mitr. Corneliu Dobrogeanu, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Ministerul Apărării se numără printre absolvenţii primei promoţii a cursului sus-menţionat.

Sursa: www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
6092

Dumnezeu să fie cu tine în tot lucrul ce-l faci

Nu lua aminte cine e cu tine sau împotriva ta, ci să ai grijă mare ca Dumnezeu să fie cu tine în tot lucrul ce-l faci. Să ai conștiință bună și Dumnezeu te va apăra. Dacă știi a tăcea și a pătimi, Dumnezeu nu te va lăsa. De aceea smerește-te sub mâna Lui cea tare. […]

Articole postate de același autor
3910

Lucrurile cu adevărat duhovniceşti se fac cu sensibilitatea lui Hristos

Ce părere aveţi despre preoţi…care am auzit că a mers cineva la dânsul cu o poză de la o fată, iar dânsul când a pus mâna pe poză, i-a spus ceea ce a păţit fata? Lucrează cu puterea lui Dumnezeu sau a celui întunecat? Măi frate, cine n-a pus capul pe icoană…Vă daţi seama ce […]