Prevenirea comportamentului suicidal printre adolescenți

887

La data de 6 aprilie 2017, Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor din Orhei în parteneriat cu Direcția de Educație Orhei, au desfășurat o ședință de lucru cu directorii adjuncți pe educație din raionul Orhei.  Subiectul ședinței: Sănătatea mintală. Prevenirea comportamentului suicidal printre adolescenți.

Ședința a debutat cu informații pentru toţi cei prezenţi, după care s-a lucrat în ateliere paralele, alături de moderatorii Cspt Orhei, SAP Orhei, Srp IP Orhei și psihologul școlar din cadrul Liceul Teoretic Ion Luca Caragiale , astfel încât participanții au identificat, în baza studiilor de caz propuse semnele comportamentale și emoționale relevante pentru copilul în situație de criză, au propus pași de intervenție și specialiștii spre care pot fi referiți copii în situație de dificultate. Subiectul  a fost abordat şi prin prisma moralei creștine, la şedinţă fiind prezent arhim. Iov (Crestea), profesor de religie la Liceul Ion Luca Caragiale.

De asemenea au fost abordaţi factorii protectori și utilitatea promovării subiectelor ce țin de cunoașterea de sine, bunăstarea emoțională, stima de sine, rezolvarea problemelor - conținuturi prin care se transmit cunoștințe și se formează abilități copiilor și adolescenților întru sporirea rezilienței lor în momentele de criză.


Articole postate de același autor
10651

De ce, se despart tinerii la un an, sau doi, sau…, după ce s-au cununat religios?

Părinte, de vreo șase ani sunt cu o fată cu care m-am căsătorit anul trecut. Vă rog, să-mi spuneți, cum se explică faptul, că înainte de cununie ne-a înțeles așa de bine, timp de vreo șase ani, și din momentul când ne-am cununat, relația nu mai merge, a devenit tensionată, nu ne putem înțelege, din […]