Cimitirul „Sfîntul Lazăr” din Capitală va fi deschis în următoarele 3 sîmbete

778

Locuitorii din capitală care vor să facă curățenie la cimitire o vor putea face și în următoarele trei sîmbete.

Decizia de a deschide porțile în aceste zile vine după ce la sfârșitul săptămânii trecute zona a fost suprasolicitată. Precizările au fost făcute de către șefa întreprinderii municipale „Combinatul Servicii Funerare, în cadrul ședinței Primăriei, Ludmila Boțan. 

„Referitor la activitatea cimitirelor, dacă nu este nevoie de intervenția comisiei, atunci poate în zilele de sîmbătă, așa putem permite oamenilor să facă curățenie la morminte. Sîntem în preajma sărbătorilor pascale, și totodată, un lucru care trebuie menționat că demult timp s-a tot vorbit despre acest subiect. Cea de-a treia poartă, drumul și accesele la cimitirul Sfîntul Lazăr sînt amenajate și pot fi redeschise în viitorul cel mai apropiat”, a menționat Ceban.

„Noi ne străduim să respectăm toate restricțiile impuse de Comisia Națională, dar sîmbăta aceasta și duminică am fost suprasolicitați, am văzut că cetățenii vor să vină să facă ordine la morminte și este un lucru normal, de aceea am decis să vă propun să vedem situația care este pentru că am putea următoarele trei sîmbete să fim deschiși și pentru cei care vor să facă ordine și nu reușesc în zilele de lucru, pentru că cealaltă săptămînă vor fi restricții, am în vedere de la Paște, pînă la Paștele Blajinilor, ca să nu ni se creeze nouă lucrătorilor blocaje pe căile de acces din cimitire. Atunci vom închide pentru accesul unitățile de transport, de aceea, noi următoarele sîmbete deschidem porțile pentru cei care vor să facă ordine. Cu privire la poarta a treia, o să mai discutăm cu dumneavoastră și cînd sîntem gata, o deschidem și pentru că drumurile acum se construiesc, calea de acces care unește strada Doina cu următoarele cartiere din cimitir este gata și sîntem aproape gata să deschidem poarta a treia și vom mai diminua din aglomerările din cele două porți”, a declarat Ludmila Boțan, directoarea întreprinderii municipale „Combinatul Servicii Funerare”.

Săptămîna trecută, edilul capitalei a anunțat că, deocamdată, nu a fost luată o decizie cu privire la sărbătorile Pascale, dar cel mai probabil, și în acest an, din cauza pandemiei vom marca sărbătoarea în cercuri restrînse.

 

Sursa: noi.md


Articole postate de același autor
194

Zeci de credincioși au parcurs Drumul Crucii la Mănăstirea Călărășeuca

Vineri, 19 august, în ziua prăznuirii Schimbării la Fața a Domnului și Mântuitorului Iisus Hristos, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Nicodim, creștinii din blagocinia de Dondușeni au continuat tradiția de a merge în pelerinaj pe jos până la Mănăstirea Călărășeuca. În jurul orei 12:00 , după oficierea serviciilor divine, blagocinul r-lui Dundușeni, părintele Veceslav Matiescu, a […]


Foto