ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a luat parte la ședința primului sinod din 2021 al Bisericii Ortodoxe Ruse

746

Marți, 13 aprilie 2021, la reședința Patriarhală și Sinodală de la Mănăstirea ”Sfântul Daniel” din Moscova, Sanctitatea Sa Patriarhul CHIRIL a condus ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

În calitate de membru permanent al Sfântului Sinod, a participat și Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul VLADIMIR, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove.

Sanctitatea Sa CHIRIL, Patriarh al Moscovei și al întregii Rusii a vorbit despre viața și activitatea Bisericii Ortodoxe Ruse în perioada epidemiei de coronavirus.

În prezent, în țările de responsabilitate canonică ale Bisericii Ortodoxe Ruse, situația epidemică diferă semnificativ.

Departamentul Sinodal pentru Caritatea Bisericii și Serviciul Social a organizat o strângere de fonduri pentru alimente. Cu cele 26,3 milioane colectate, peste 23 de mii de pachete cu alimente au fost achiziționate și predate  în 72 de eparhii din Rusia, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Timorul de Est și Filipine. Strângerea de fonduri și achiziționarea de truse continuă. În prezent, ajutorul alimentar este oferit în 28 de eparhii.

După încheierea ședinței Sfântului Sinod, la paraclisul „Toți Sfinții care în Biserica Rusă au strălucit” al reședinței Patriarhale și Sinodale de la Mănăstirea „Sfântul Daniel” a fost săvârșită litia întru pomenirea Patriarhului Irineu al Serbiei († 20.11.2020), Mitropolitul Filaret (Vahromeev; † 12.01.2021), Mitropolitul Iov (Tvoniuc ; † 01.12.2020) Ioanichii (Kobzev; † 17/10/2020) și Mitropolitul Feofan (Așurkov; † 20.11.2020).

Pentru documentare, vă propunem să accesați CONDICILE ședinței Sfântului Sinod din 13 aprilie 2021

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1370

Să fim Oameni în tot timpul şi-n tot locul

„Nimeni nu-şi poate alege nici vremea, nici locul în care să se nască, nici împrejurările în care să trăiască. Acestea nu ţin de noi. Dar ce ţine de noi şi, mai ales, ce se aşteaptă de la noi este să fim Oameni în tot timpul şi-n tot locul. În toate împrejurările. Căci numai ca Oameni […]


Foto