În Duminica înaintea Nașterii Domnului, Preasfințitul Ioan al Sorocii a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhierească din Soroca

429

În Duminica înaintea Nașterii Domnului, 2 ianuarie 2022, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala arhierească din municipiul Soroca.

La Liturghie s-au rugat credincioși soroceni veniți pentru a-i cinsti pe Sfinții Părinți după Trup ai Domnului și a se pregăti deosebit pentru mărețul praznic domnesc al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

În cuvântul de învățătură adresat enoriașilor prezenți, Preasfințitul Ioan a explicat învățăturile ce reies din pericopa evanghelică de astăzi, text care face referire la Genealogia Mântuitorului.

După slujbă, preoteasa Maria BOTEA din parohia „Adormirea Maicii Domnului” s. Bădiceni, raionul Soroca a fost decorată cu medalia „Cuvioasa Parascheva”.
 
Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1008

15 ani de arhierie ai Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, sărbătoriți la Mănăstirea Hîncu

Vineri, 13 noiembrie 2020, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Sfânta Mănăstire Hîncu, în biserica ,,Cuv. Parascheva”. Oficierea acestei Sfintei Liturghii, anume în această zi, a fost prilejuită de împlinirea celor 15 ani de la hirotonie în treapta de arhiereu a Preasfinției Sale. În dimineața zilei, stareța Sfintei Mânăstiri Hîncu, Egumena Parascheva […]


Foto