Actualitate

Calea Postului Mare: ziua a XXVII-a

839

Rugăciunea din perioada postului trezește la mai multă pocăință.

Recomandăm credincioșilor să parcurgă Psaltirea, care, atât prin psalmii de laudă și mulțumire, cât și prin cei de pocăință, răscolește inima cititorului și, totodată, este un balsam sufletesc. Rostirea psalmilor, cu post și cu evlavie, cu toate frământările și aspirațiile pe care le exprimă, menține vie legătura cu Dumnezeu și este o adevărată armă duhovnicească împotriva celui rău.

Adesea cei care încearcă să se nevoiască prin citirea din Psaltire se confruntă cu multe ispite, diavolului neplăcându-i strădania noastră și viața îndreptată. Ne trimite gândul: „De ce ar trebui să citesc, care e folosul?” Și în acest moment e foarte important să nu renunțăm. Or, numai citind eficient, cu sufletul curat și cu credință, îi poți afla, îi poți simți folosul. Să ducem lupta bună până la urmă, parcurgând cu luare aminte toți psalmii și ducând perioada postirii cu înfrânare.

„Păsările au aripi ca să evite cursele, iar noi oamenii cugetul, ca să evităm păcatele şi să urcăm la tronul lui Dumnezeu. Să alungaţi cugetele rele pe care le aduce diavolul! Să nu le daţi importanţă, ci să le aruncaţi în spate”, ne sfătuiește Sfântul Paisie Aghioritul. Și citirea Psaltirii e o cale sigură pentru a ne lepăda de rău.

Să petrecem în rugăciune, săvârșită cu dragoste și cu smerenie, căci, împreună cu postul, aceasta dă adevărate aripi sufletului nostru.

Preot Octavian Moșin


Articole postate de același autor
1712

Stăpânul ne spală picioarele, ne rabdă și Se lasă batjocorit – pelerini pe drumul spre Înviere

Vorbim astăzi despre ce înseamnă să fii lider, despre diferențele dintre șef și lider, despre oamenii care, după ce ajung provizoriu pe un anume vârf, uită să mai privească în jos. Facem cursuri de supraviețuire la înălțime, cursuri despre conducerea unei echipe și despre munca în echipă, despre responsabilitate și despre rezultate scontate… Facem cursuri […]