Biserică vandalizată în Bucureşti: „Salvarea o reprezintă educația în spiritul valorilor firescului!”

1936

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a reacționat la gestul vandalizării bisericii de lemn din parcul bucureștean IOR. El a calificat gestul drept o nouă lovitură a toleranței clamate isteric de diverse nuclee ideologice:

“Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou. Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereții frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureștean IOR”.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române spune că acesta este “doar un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv și progresist mediul universitar și social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, își găsește, iată, adepți și în România. Din fericire nu în România profundă, a majorității oamenilor normali și de bun-simț, ci în aceea, insulară, a unor personaje ce nu sunt obișnuite să țină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti”.

„Salvarea lor, ca și a noastră a tuturor, o reprezintă constant educația în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice și, desigur, fertila credință în Dumnezeu”, arată Vasile Bănescu.

Biserica vandalizată din București are hramul „Pogorârea Duhului Sfânt”. Este un lăcaș de cult din lemn, în stil maramureșean, construit în perioada 1994-1996 în Parcul IOR – Titan.

 

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
918

Duminica Ortodoxiei sărbătorită la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

În prima duminică din Postul Mare, dedicată triumfului Ortodoxiei, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, a Sfântului Vasile cel Mare, la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău. Mitropolitului i-au coliturghisit Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și Eclesiarh al Catedralei, împreună cu soborul de preoți […]