Biserica oferă ajutor refugiaților ucraineni și familiilor social-vulnerabile din țară

965

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM continuă programul de asistență social-filantropică și spirituală în care beneficiază sute de refugiați ucraineni, dar și familii social-vulnerabile din țara noastră, oferind ajutoare umanitare, care constau în produse alimentare, produse de strictă necesitate, medicamente, produse tehnico-sanitare, dar și bunuri destinate exclusiv familiilor cu copii – scutece, produse de igienă, lapte praf, biscuiți și alte suplimente nutritive, haine, pături și altele de acest gen.

De asemenea, venind în sprijinul victimelor războiului, ÎPS Mitropolit Vladimir a transmis un nou transport umanitar pentru refugiații din regiunea Cernăuți, Ucraina. Ajutoarele umanitare au fost distribuite cu ajutorul voluntarilor din Cernăuți, care susțin în această perioadă ucrainenii care s-au refugiat în Bucovina de Nord.

Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă din Moldova a fost alături de refugiații veniți în țara noastră, oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

Totodată, instituția mitropolitană, prin intermediul comunităților și a instituțiilor ei social-filantropice, continuă să ofere refugiaților: asistență religioasă, loc de trai temporar, asistență materială și medicală, precum și încadrarea în câmpul muncii a celor maturi, dar și a copiilor, în mediul preșcolar și școlar din Moldova.

Aducem sincere mulțumiri tuturor ostenitorilor și binefăcătorilor din cuprinsul Bisericii noastre Ortodoxe din Moldova și din afara granițelor, care se implică activ în aceste zile în ajutorarea semenilor noștri veniți din Ucraina.

Cei care doresc să se alăture acțiunilor umanitare organizate în sprijinul refugiaților, sunt îndemnați să telefoneze la numărul: +373 67 223 981.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
434

În Duminica a XIII-a după Cincizecime și ziua pomenirii Tăierii Capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, Episcopul Ioan al Sorocii a săvârșit Sfânta Liturghie în catedrala episcopală din Soroca

În Duminica a XIII-a după Cincizecime și ziua pomenirii Tăierii Capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, 11 septembrie 2022, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur în catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca. În rostirea predicatorială, Episcopul Ioan a evidenţiat că „Biserica Ortodoxă […]