Binecuvântare pentru ofițerii absolvenți ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun” din Chișinău

883

Vineri, 21 iunie 2019, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, PS Părinte Ioan Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a citit Acatistului „Acoperământul Maicii Domnului” la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”, după care a săvârșit un Te Deum de mulțumire și binecuvântare pentru ofițerii absolvenți ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun” din Chișinău.

După oficierea slujbei, Episcopul Ioan a transmis absolvenților mesajul de binecuvântare al Mitropolitului Vladimir și a adresat un cuvânt de încurajare și de felicitare în care a menționat următoarele:

„Dragi absolvenți ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă dea puterea să respectați întru totul litera legii, cu întreaga demnitate pe care o reprezintă uniforma militărească pe care o purtați.

La fel, vă îndemn să cinstiți și să respectați învățătura Bisericii și Dumnezeu vă va învrednici de alese bucurii și împliniri.

În toata activitatea să aveți repere pe ostașii mucenici ai Bisericii, să urmați crezul vrednicilor înaintași, să slujiți cu devoțiune Țara, Neamul și Biserica străbună!”

La final, absolvenții Academiei Militare au primit în dar câte o cruciuliță din partea slujitorilor și au fost binecuvântați prin stropire cu apă sfințită.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
2680

Ruşinea femeilor din ziua de astăzi…şi vinovaţii lor!

„Despre femei ce să mai spun? Nu au în minte altceva decât cum să se împodobească. Se întrec una pe alta în veşminte. Ce să spun şi despre îmbrăcămintea necuviincioasă pe care le îndeamnă să o poarte născocitorul răutăţii, diavolul. Vai şi amar! Cum de nu le e ruşine femeilor creştine? Ţigăncile şi musulmanele se […]


Foto