Binecuvântare pentru ofițerii absolvenți ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun” din Chișinău

427

Vineri, 21 iunie 2019, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, PS Părinte Ioan Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a citit Acatistului „Acoperământul Maicii Domnului” la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”, după care a săvârșit un Te Deum de mulțumire și binecuvântare pentru ofițerii absolvenți ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun” din Chișinău.

După oficierea slujbei, Episcopul Ioan a transmis absolvenților mesajul de binecuvântare al Mitropolitului Vladimir și a adresat un cuvânt de încurajare și de felicitare în care a menționat următoarele:

„Dragi absolvenți ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă dea puterea să respectați întru totul litera legii, cu întreaga demnitate pe care o reprezintă uniforma militărească pe care o purtați.

La fel, vă îndemn să cinstiți și să respectați învățătura Bisericii și Dumnezeu vă va învrednici de alese bucurii și împliniri.

În toata activitatea să aveți repere pe ostașii mucenici ai Bisericii, să urmați crezul vrednicilor înaintași, să slujiți cu devoțiune Țara, Neamul și Biserica străbună!”

La final, absolvenții Academiei Militare au primit în dar câte o cruciuliță din partea slujitorilor și au fost binecuvântați prin stropire cu apă sfințită.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
708

În cea de-a patra zi din prima săptămână a Postului Mare Preasfințitul Siluan al Orheiului a citit Canonul Sf. Andrei Criteanul la Mănăstirea Curchi

Astăzi 14 martie, în joia din prima săptămână a Postului Mare – clopotele mănăstirii Curchi au răsunat din nou, chemând credincioșii la rugăciunea pocăinței. Slujba Pavecerniței celei Mari  pe lângă Canonul Sfântului Andrei Criteanul, în primele patru zile ale Marelui Post, are invocări ale puterilor Cerești. Canonul este scris în așa manieră că fiecare credincios […]