Binecuvântare pentru efectivul militar din cadrul unității 1001 DTC, MAI

2168

Joi, 31 martie, un sobor preoțesc din cadrul Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI și Organele de Drept, în frunte cu Prot. mitr. Oleg Vieru a oficiat un Tedeum pentru efectivul din cadrul unității militare 1001 DTC, MAI.

La eveniment au fost prezenți comandantul adjunct al DTC, Anatol Curtean, comandantul adjunct al unității militare 1001 DTC, MAI, Valeriu Șargarovschi, precum și un grup numeros de veterani.

După oficierea Tedeum-ului, Prot. mitr. Oleg Vieru i-a binecuvântat pe toți cei prezenţi la eveniment prin stropire cu apă sfințită, iar în cuvântul de salut şi-a exprimat convingerea că numele de carabiner, dobândeşte an de an o prestaţie tot mai mare, prin faptele săvârşite zilnic, pentru îndeplinirea responsabilei misiuni de menţinere a ordinii publice, cu frică de Dumnezeu și prin aplicarea prescriptelor evanghelice.

Sărbătoarea a culminat cu o demonstraţie a artei militare cu elemente de luptă „corp la corp”, precum şi cu prezentarea unor aplicaţii specifice de menţinere a ordini publice, după care a urmat un concert festiv.

Sectorul Sinodal Activitate Pastorală în MAI și Organele de Drept


Articole postate de același autor
2361

Îți mulțumesc, Părinte…(rugăciunea femeii)

Îți mulțumesc, Părinte, că dintr-un boț de lut Tu m-ai creat femeie, prin binecuvântare, Dumnezeiesc cuvântul din Tine m-a născut, Ca după chip și suflet, să-ți fiu asemănare.   Și mi-ai zidit o lume în spațiu și în timp Și talpa mi-ai sădit-o în verde ne-nceput, Lăsându-mi veșnicia descrisă-n anotimp Și drumul lung spre tine, […]


Foto