Binecuvântare pentru efectivul militar din cadrul unității 1001 DTC, MAI

1826

Joi, 31 martie, un sobor preoțesc din cadrul Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI și Organele de Drept, în frunte cu Prot. mitr. Oleg Vieru a oficiat un Tedeum pentru efectivul din cadrul unității militare 1001 DTC, MAI.

La eveniment au fost prezenți comandantul adjunct al DTC, Anatol Curtean, comandantul adjunct al unității militare 1001 DTC, MAI, Valeriu Șargarovschi, precum și un grup numeros de veterani.

După oficierea Tedeum-ului, Prot. mitr. Oleg Vieru i-a binecuvântat pe toți cei prezenţi la eveniment prin stropire cu apă sfințită, iar în cuvântul de salut şi-a exprimat convingerea că numele de carabiner, dobândeşte an de an o prestaţie tot mai mare, prin faptele săvârşite zilnic, pentru îndeplinirea responsabilei misiuni de menţinere a ordinii publice, cu frică de Dumnezeu și prin aplicarea prescriptelor evanghelice.

Sărbătoarea a culminat cu o demonstraţie a artei militare cu elemente de luptă „corp la corp”, precum şi cu prezentarea unor aplicaţii specifice de menţinere a ordini publice, după care a urmat un concert festiv.

Sectorul Sinodal Activitate Pastorală în MAI și Organele de Drept


Articole postate de același autor
5798

Sfânta şi Marea Sâmbătă

În Sfânta şi Marea Sâmbătă prăznuim îngroparea dumnezeiască şi trupească a Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi pogorârea la iad, prin care neamul nostru fiind chemat din stricăciune, a fost mutat spre viaţă veşnică. Prezentând semnificaţiile acestei zile din Săptămâna Patimilor, sinaxarul rezumă conţinutul Prohodului Domnului şi al cântărilor rânduite pentru Vecernia aceleiaşi zile, săvârşită sâmbătă […]


Foto