Binecuvântare pentru efectivul militar din cadrul unității 1001 DTC, MAI

2448

Joi, 31 martie, un sobor preoțesc din cadrul Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI și Organele de Drept, în frunte cu Prot. mitr. Oleg Vieru a oficiat un Tedeum pentru efectivul din cadrul unității militare 1001 DTC, MAI.

La eveniment au fost prezenți comandantul adjunct al DTC, Anatol Curtean, comandantul adjunct al unității militare 1001 DTC, MAI, Valeriu Șargarovschi, precum și un grup numeros de veterani.

După oficierea Tedeum-ului, Prot. mitr. Oleg Vieru i-a binecuvântat pe toți cei prezenţi la eveniment prin stropire cu apă sfințită, iar în cuvântul de salut şi-a exprimat convingerea că numele de carabiner, dobândeşte an de an o prestaţie tot mai mare, prin faptele săvârşite zilnic, pentru îndeplinirea responsabilei misiuni de menţinere a ordinii publice, cu frică de Dumnezeu și prin aplicarea prescriptelor evanghelice.

Sărbătoarea a culminat cu o demonstraţie a artei militare cu elemente de luptă „corp la corp”, precum şi cu prezentarea unor aplicaţii specifice de menţinere a ordini publice, după care a urmat un concert festiv.

Sectorul Sinodal Activitate Pastorală în MAI și Organele de Drept


Articole postate de același autor
1849

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, PS Siluan, Episcop de Orhei, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Curchi

În Duminica a XVII-a după Cinzecime și după Praznicul Înălțării Sfintei Cruci, 18 septembrie/1 octombrie 2017, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove și Egumen al Sfintei Mănăstiri Curchi, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica centrală a mănăstirii Curchi cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, în prezenţa mulţimii credincioşilor. În […]