Au fost sfințite chilia și izvorul Părintelui Cleopa din Munții Stânișoarei

1273

Memoria părintelui Ilie Cleopa, unul dintre cuvioșii propuși pentru canonizare, în 2025 a fost cinstită în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin sfințirea locului unde acesta s-a retras în perioada regimului comunist. Evenimentul a avut loc joi, la împlinirea a 23 de ani de la trecerea în veșnicie a Arhim. Cleopa Ilie.

Slujba de sfințire oficiată de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, alături de un sobor de preoți și diaconi, a fost precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii, în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Vadu Negrilesei, comuna Stulpicani.

Chilia părintelui Cleopa din Munții Stânișoarei a fost restaurată în anul 2015 la inițiativa unor localnici, iar prin grija părintelui paroh Marius Drelciuc a fost amenajat spațiul din jurul bordeiului, fiind adăugate troițe și marcaje.

Părintele Ilie Cleopa a trăit ca pustnic în chilia din Munții Stânișoarei în anii ‘50.

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
3908

„Nimica sunt, nimica pot, nimica am”. Patru ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Proclu

„Nimica sunt, nimica pot, nimica am”, erau cuvintele rostite adesea de Părintele Proclu, de la a cărui plecare la Domnul s-au împlinit patru ani. I le-ar fi spus un înger unui bătrân ca rețetă pentru mântuire, arată pustnicul în lucrarea „Lupta pentru smerenie şi pocăinţă”. Părintele a îmbrățișat viața monahală la vârsta de 12 ani […]