Au fost sfințite chilia și izvorul Părintelui Cleopa din Munții Stânișoarei

423

Memoria părintelui Ilie Cleopa, unul dintre cuvioșii propuși pentru canonizare, în 2025 a fost cinstită în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin sfințirea locului unde acesta s-a retras în perioada regimului comunist. Evenimentul a avut loc joi, la împlinirea a 23 de ani de la trecerea în veșnicie a Arhim. Cleopa Ilie.

Slujba de sfințire oficiată de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, alături de un sobor de preoți și diaconi, a fost precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii, în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Vadu Negrilesei, comuna Stulpicani.

Chilia părintelui Cleopa din Munții Stânișoarei a fost restaurată în anul 2015 la inițiativa unor localnici, iar prin grija părintelui paroh Marius Drelciuc a fost amenajat spațiul din jurul bordeiului, fiind adăugate troițe și marcaje.

Părintele Ilie Cleopa a trăit ca pustnic în chilia din Munții Stânișoarei în anii ‘50.

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
1587

Sufletul este cel datorită căruia suntem unici

Ochii noştri, prin ei înşişi, văd atât cât văd şi ochelarii noştri. Urechile noastre, prin ele însele, aud tot atât cât aude şi receptorul metalic. Limba noastră, prin ea însăşi, vorbeşte cât vorbeşte şi limba clopotului. De aceea, numai ceea ce aude sufletul nostru aud şi urechile noastre. De aceea, numai ceea ce este raţional […]


Foto