Act de caritate în perioada pascală, la Mănăstirea Curchi

2089

Duminică, 15 mai 2016, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, împreună cu soția a vizitat Mănăstirea cu „Nașterea Maicii Domnului” din s. Curchi, r. Orhei, unde în colaborare cu Starețul Mănăstirii, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Siluan (Șalari), au desfășurat un act de caritate cu prilejul sărbătorii împărătești a Învierii Domnului.

În această zi la biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Dimitrie din cadrul Complexului-monahal Curchi s-au adunat elevi de la mai multe școli din r. Orhei.

În cadrul evenimentului Ambasadorul Federației Ruse a adus în dar copiilor suvenire pascale, dulciuri și seturi de creioane colorate, iar din partea Mănăstirii Curchi, copii au primit iconițe și literatură religioasă.

O surpriză deosebită pentru copii și părinții lor a fost și organizarea unei mese de sărbătoare, în timpul cărei copii au avut ocazia să comunice între ei și să-și împărtășească impresiile, totodată mulțumind organizatorilor Excelenței Sale Dl Ambasador Farit Muhametșin și Starețului Mănăstirii Arhimandritului Siluan.

De menționat că Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova în conlucrare cu Mitropolia Moldovei a desfășurat în ultima perioadă mai multe acte filantropice și acțiuni de caritate în orașele și satele din țara noastră.

sursa moldova.mid.ru


Articole Asemănătoare
2812

Nicoleta are nevoie de noi

E foarte greu să-ți păstrezi inima calmă atunci când vizitezi Secția oncohematologie, pacienți în stare gravă, pacienți noi … Iată că vrem să vă facem cunoștință cu înca o luptătoare, o fată ce luptă pentru a trăi … Nicoleta Negrescu de 14 ani, diagnoza – Leucemie Acută PROMEILOCITARA M4, sunt doi copii în familie, ea […]

Articole postate de același autor
9709

Akedia şi tămăduirea ei

CE ESTE AKEDIA? Akedia se inrudeste cu tristetea atat de mult, incat traditia ascetica apuseana, al carei inspirator este Sfantul Grigore cel Mare, le pune laolalta, socotindu-le una si aceiasi patima. Tradita rasariteana insa face deosebire intre ele, privindu-le ca doua patimi distincte.  Termenul ακηδια a fost preluat in latina sub forma acedia, greu de […]