A doua parte a Canonului Sf. Andrei Criteanu și Pavecernița Mare săvârșite la Catedrala Episcopală mun. Ungheni

578

Marți, 8 martie, 2022, în seara celei de a doua zi a Postului Mare, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat în prezența slujitorilor Catedralei Episcopale şi a numeroşilor credincioși, slujba Pavecerniţei mari împreună cu Canonul Sfântului Andrei Criteanul în Catedrala Episcopală “Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.  

Canonul cel Mare este cel mai important imn despre pocăinţă pe care îl are Biserica Ortodoxă, în întreg cultul ei liturgic şi imnografic.

La finele canonului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale, tânărul student la teologie, Ipodiaconul Petru Macovei, a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre importanța, necesitatea și folosul Tainei Spovedaniei, vorbind și despre pocăința ce trebuie să fie nelipsită, mai ales în sfintele posturi, din viața credincioșilor.

La sfârșitul Slujbei Pavecerniței Mari, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit credincioșilor pentru prezență, îndemnându-i să ia parte și în celelalte seri la citirea Canonului Mare a Sfântului Andrei Criteanul.

Umilincioasele cântări ale Canonului și a Pavecerniței Mari au fost interpretate de Corul Catedralei Episcopale condus de preoteasa Liliana Rotari.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
567

Slujba Pascală din noaptea Învierii Domnului, săvârşită solemn la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

24 aprilie, 2022, în noaptea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Slujba Utreniei și Liturghia Praznicală în cinstea Slăvitei şi Luminoasei Sărbători. La miezul nopţii, Ierarhul a fost întâmpinat de slujitorii Catedralei Episcopale şi de credincioşii prezenţi. Apoi, conform tradiției și rânduielii bisericești, Înaltpreasfinția Sa a împărțit Lumina Sfântă de la Ierusalim […]