A demarat Campania filantropică „Liturghia milosteniei!”: Biserica a oferit o masă pentru 50 de tineri din familii numeroase la un local din capitală

724

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir a demarat Campania filantropică „Liturghia milosteniei!” inițiată de Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate: Peste 50 de copii proveniți din familii numeroase, precum și din cadrul centrelor de plasament din capitală au fost invitați de Biserică la o masă a bucuriei și comuniunii frățești, în după amiaza zilei de joi, 19 septembrie 2019, la un local din capitală.

La evenimentul social-caritabil au fost prezenți: Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, teologul Serghei Crudu, Consilierul Mitropolitan în cadrul Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, Pr. Mihail Bortă, conducerea localului, precum și un grup de tineri voluntari ai Mitropoliei.

La începutul întâlnirii, clericii au rostit cu acest prilej Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru” împreună cu tinerii, după care au primit fiecare în semn de binecuvântare câte o carte de rugăciuni pentru copii din partea ÎPS Mitropolit Vladimir.

Cu acest prilej, Președintele Sectorului Sinodal „Activitate Socială și Caritate”, Dl Serghei Crudu, a transmis tinerilor din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, mesajul de binecuvântare și îndemnul la speranță și curaj în viața și activitatea de zi cu zi, având încrederea că toate dorințele lor se vor realiza numai cu credință în ajutorul lui Dumnezeu, Care este Dătătorul și Vistierul tuturor bunătăților în această viață.

La rândul lor, tinerii au mărturisit în cadrul discuțiilor din timpul mesei, după puterea lor de înțelegere, cum simt lucrarea lui Dumnezeu în viața lor și au remarcat majoritatea din ei faptul că s-au apropiat de Dumnezeu în special în cadrul orelor de Religie petrecute în școală.

Bucuria copiilor a fost nespus de mare atunci când la eveniment și-a făcut prezența și solistul Formației „AKORD”, dl Igor Sîrbu, care a venit cu un mesaj către tineri, dar și cu câteva piese muzicale, pe care le-a interpretat împreună cu ei: „Dragii mei, vă îndemn să fiți tari și plini de speranță în călătoria vieții și să munciți cu sârguință la realizarea scopurilor propuse, ca să ajungeți să fiți o bucurie și o mândrie atât pentru Biserică, cât și pentru țara noastră. Pe toate însă le puteți realiza numai cu credință și speranță în Dumnezeu!”, a menționat interpretul.

Prin Campania filantropică „Liturghia milosteniei!” Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate își propune promovarea unor activități sociale existente ale Bisericii şi derularea de activități și proiecte noi, care vizează asistența socială şi duhovnicească, prin implicarea tinerei generații, contribuind astfel la dezvoltarea societății în spiritul valorilor creștin-ortodoxe, prin responsabilizarea socială față de semeni și în mod deosebit față de grupurile vulnerabile ale comunității.

Aducem sincere mulțumiri partenerului și gazdei evenimentului de astăzi, Restaurantul „Taxi Blues”.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate


Articole postate de același autor
3186

Mănăstirea Optina (film documentar)

  În prezent, Pustia Optina este cea mai mare şi cea mai renumită mănăstire din Rusia. În fiecare an la Optina vin mii de pelerini. Chiar dacă o să vă pară că v-aţi pornit aici din întâmplare, să nu numiţi acest lucru întâmplare, deoarece aceasta este invitaţia dumneavoastră personală, invizibilă…Acesta este unul dintre locurile cele […]


Foto