A avut loc Gala Voluntarilor 2017

821

Sîmbătă, 18 noiembrie 2017, în incina restaurantului „Bastilia” din orașul Edineț s-a desfășurat Gala Voluntarilor din cadrul proiectelor pentru tineri implementate în 10 parohii din cadrul Eparhiei noastre cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, cu suportul Asociației Obștești „Ajutorul Creștin din Moldova”.

Solemnitatea a fost deschisă prin cuvîntul de salut și binecuvîntare al Prea Sfințitului Nicodim, care a apreciat înalt și a binecuvîntat intenția și rezultatele desfășurării în cadrul Episcopiei a acestor programuri pentru generația tînără, care reprezintă viitorul țării și al Bisericii și s-a arătat satisfăcut de faptul că tinerii și Biserica se implică sîrguincios în lucrarea faptelor bune de întrajutorare a celor aflați în neputințe și nevoi, oferind un bun exemplu și celor din jur.

Prea Sfinția Sa a mulțumit în mod deosebit voluntarilor tineri pentru implicarea sîrguincioasă în acțiunile de voluntariat, implicare ce izvorăște din dorința și elanul tineresc de a schimba lumea în bine, de a propaga Lumina lui Hristos în inimile oamenilor.

Nu au fost trecuți cu vederea nici coordonatorii programurilor de voluntariat, domnii Mihai Nani, Dorin Bîrsanu, Aliona Bîrsanu și Dascăl Ștefan, care au fost distinși de către Prea Sfințitul Nicodim, în semn de recunoștință și înaltă apreciere, cu Diplome Arhierești.

Încadrul Galei, tinerii și-au prezentat activitatea din parohie, au făcut schimb de experiență, s-au distrat și au primit cadouri și diplome.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni


Articole postate de același autor
1184

Vântul pustiirii (Urgia cereasca)

Ultima poezie profetică – a Sfântului Ioan Iacob Hozevitul Iarăși lupte, iarăși sînge Iarăși zgomot de război, Iarăși lacrimi nesfîrșite, Iarăși valuri și nevoi! Cînd a șters sărmana lume Lacrima de pe obraz, Au venit năpraznic iarăși Alte valuri de necaz. Văduvele iar vor plînge Cu bătrînii cei sărmani Și copiii vor rămâne Iar cu […]