A avut loc adunarea slujitorilor din Protopopiatul Ialoveni

804

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul  Chișinăului și al Întregii Moldove, slujitorii bisericilor din circumscripția Ialoveni s-au întâlnit în biserica cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din s. Răzeni, r. Ialoveni.

În cadrul întrunirii au fost primite dările de seamă din partea slujitorilor pentru trimestrul III, anul 2017.

Pe agenda de lucru au fost câteva aspecte care privesc activitatea de ansamblu a tuturor parohiilor din cadrul protopopiatului, motiv pentru care luările de cuvânt ale participanților au garantat înțelegerea de către fiecare preot paroh a misiunilor specifice fiecărei parohii în parte.

Prot. mitr. Serafim Munteanu, Parohul bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din s. Nimoreni, r. Ialoveni, a prezentat un raport despre prima ediţie a Turneului internaţional ortodox la fotbal “Cupa Sf. Binecredincios Cneaz Vladimir”, la care formaţia Mitropoliei Moldovei a obținut locul de frunte.

Protopopul circumscripţiei Ialoveni, PC Părinte Anatolie Stefanov a reiterat un șir de subiecte, precum întreținerea cuvenită a sfintelor lăcașe, ținuta preotului în societate. Preoții primind îndemnuri ecleziastice necesare bunei desfășurări a activității parohiale.

Discuțiile lucrative au continuat și pe timpul agapei tradiționale organizate prin grija gospodinelor din parohia Răzeni.

Protopopiatul Ialoveni


Articole postate de același autor
1302

Răspunsul ministrului Educaţiei la solicitarea unui grup de activişti de a interzice slujbele religioase

Administratiile scolilor vor decide daca vor primi preotii la careul de 1 septembrie. Este raspunsul ministrului Educatiei la solicitarea unui grup de activisti de a interzice slujbele religioase. Potrivit Monicai Babuc, ministerul Educatiei nu poate opri preotii sa vina la inceput de an scolar. Monica BABUC, MINISTRUL EDUCATIEI: „Parintii, administratia scolii si comunitatile locale sa decida…” […]