Pr. Ioanichie Bălan: Păcatul și pedeapsa avortului

5698

In Roman trăia o familie binecuvântată. Părintii se întelegeau bine, copiii cresteau în frica lui Dumnezeu. Mai târziu, femeia simtindu-se însărcinată, a început a slăbi în cugetul ei si a zis:

– Am patru copii. Este destul. Pe acesta care vine nu-l mai nasc. Este greu de crescut. Nu mai ajung banii. Si apoi de ce să sufere si el necazurile vietii acesteia?

Deci, pe ascuns, fără stirea si voia bărbatului ei, femeia a luat unele medicamente pentru întreruperea sarcinii. Dar in clipa aceea, constiinta a început s-o mustre. Un glas lăuntric îi spunea că, de va ucide pruncul, îi va muri un copil.

Intr-adevăr, noaptea a luat medicamentul, iar dimineata a plecat cu sotul si copilul cel mai mare, care avea 15 ani, la un sat departe de oras. Pe cale i-a ajuns un autocamion. S-au urcat cu totii în cabină, dar, după judecătile ascunse ale lui Dumnezeu, s-a deschis portiera masinii si a căzut copilul pe asfalt, căci se afla la geam. In acelasi ceas, copilul a murit sub ochii plini de lacrimi ai părintilor.

Iată, deci, păcate pe care le pedepseste Dumnezeu în viata aceasta si în cea viitoare!

Extrase din: Pr. Ioanichie Bălan, Istorioare duhovnicesti, ed. a VI-a, 2002


Articole Asemănătoare
21931

Moșul deșteptat din morți

O femeie credincioasă din judeţul Vâlcea ne mărturiseşte un lucru adevărat, ca acesta: în satul meu trăiau până nu demult doi bătrâni. Soţul era milostiv şi foarte credincios; soţia, mătuşa Veta, era însă foarte zgârcită. Mereu o sfătuia el să fie mai deschisă la suflet, dar în zadar. Odată a avut nişte lucrători la câmp. […]

Articole postate de același autor
1550

Conferința științifică „Cartea românească veche – monument de cultură și spiritualitate”

Astăzi, 20 septembrie 2018, s-au desfășurat lucrările conferinței Conferinței științifice Cartea românească veche – monument de cultură și spiritualitate (330 ani de la tipărirea Bibliei în limba română) organizate de Institutul de Istorie și Biblioteca Națională a Republicii Moldova.  Conferința a demarat cu mesajul de salut al d-lui Gheorghe Cojocaru, prof. univ. dr. hab, directorul Institutului de Istorie, Stat și […]