ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Slujba Prohodului pentru nou-adormitul rob a lui Dumnezeu, Eugen Chiriac

2673

Luni, 25 mai 2020, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Slujba Prohodului la Mănăstirea Ciuflea din Capitală pentru nou-adormitul rob a lui Dumnezeu, Eugen Chiriac.

La Prohod, alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni: PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, PS Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, PS Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea și un sobor de preoți și diaconi.

La finalul slujbei, Mitropolitul Vladimir a citit rugăciunea de dezlegare, după care a rostit un cuvânt de mângâiere și compasiune pentru familia răposatului, și pentru cei care au fost astăzi alături în comuniune de rugăciune, pentru odihna și iertarea păcatelor nou-adormitului Eugen.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Veșnica lui pomenire!

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole Asemănătoare
1924

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a fost decorat cu Medalia jubiliară a Academiei de Științe din Republica Moldova

Joi, 28 iulie, la reședința mitropolitană a avut loc recepția cu prilejul celebrării ocotitorului ceresc al Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova. La festivitate au fost prezenți mai mulți oaspeți de onoare, printre care și Președintele AȘM, acad. Gheorghe Duca, care a venit cu un cuvânt de felicitare în care a menționat despre conlucrarea fructuoasă din […]

Articole postate de același autor
550

Sîmbăta Acatistului la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

În Sîmbăta Imnului Acatist, la 9 aprilie 2022, Înaltpreasfinţitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineţ şi Briceni, înconjurat de un sobor de slujitori a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfîntului Ioan Gură de Aur la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din orașul Orhei. În cadrul Sfintei Liturghii au fost înălțate cereri și rugăciuni speciale către Bunul Dumnezeu, pentru pacea […]