Slujba înmormântării nou-adormitei monahia Sofia (Ungureanu) de la mănăstirea Călărășeuca

2772

Luni, 1 ianuarie 2018 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove și a Preasfințitul ui NICODIM, Episcop de Edineț și Briceni, episcopul IOAN al Sorocii a liturghisit la mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca, raionul Ocnița, totodată săvârșind și prohodul nou-adormitei monahia SOFIA (UNGUREANU).

La Liturghie și Prohod au slujit preoți din eparhia de Edineț și Briceni, dar și din cadrul Vicariatului de Soroca.

Iubită de familia sa şi de cei din jur, roaba lui Dumnezeu, monahia SOFIA reprezintă pentru cei care au cunoscut-o şi prețuit-o un model luminos de viețuire creştină, care şi-a dedicat viaţa familiei sale, având o credință creștină profundă şi statornică.

Mama SOFIA a educat patru copii, toți devenind slujitori ai Bisericii. a fost un om al rugăciunii, prezentă mereu la Sfânta Liturghie, ataşată acatistelor Bisericii pe care le rostea în fiecare zi. Ultimii ani ai vieții i-a dedicat slujirii monahale, nevoindu-se la mănăstirea Călărășeuca.

Spre final, Episcopul IOAN a transmis mesajele de condoleanțe ale Mitropolitului VLADIMIR și Episcopului locului NICODIM.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
1259

Sărbătoarea hramului de vară în cinstea Sfîntului Ierarh Mitrofan la Mănăstirea Călărășeuca

În Duminica a XI-a după Ciniczecime și ziua prăznuirii Aflării cinstitelor moaște ale Sfîntului Ierarh Mitrofan, primul Episcop al Eparhiei de Voronej (1832), Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Călărășeuca și-a sărbătorit hramul de vară al bisericii aflate sub ocrotirea spirituală a acestui sfînt Ierarh. În ziua hramului, Sfînta Liturghie a fost oficiată de către […]

Articole postate de același autor
3615

Cereţi şi vi se va da

Dumnezeu vrea să ajute pe oamenii ce suferă. Dar pentru ca să-i ajute, trebuie ca cineva să-L roage. Căci de va ajuta pe cineva fără ca să-L roage altcineva, atunci diavolul va protesta şi va spune: „De ce îl ajuţi şi îi sileşti voia lui cea liberă? Fiindcă este păcătos, îmi aparţine”. Aici se vede […]


Foto