Municipiul Bălți își sărbătorește hramul

1292

Astăzi, 22 mai, municipiul Bălți își sărbătorește ocrotitorul ceresc – Sfântul Ierarh Nicolae. Sobor de slujitori din cadrul Eparhiei de Bălți și Fălești, în frunte cu PS Episcop Marchel, s-a adunat în centrul urbei pentru oficierea Sfintei Liturghii praznicale.

Ierarhul a transmis un mesaj de felicitare atât celor prezenți la rugăciune, cât și locuitorilor municipiului, dorindu-le puteri spre înfruntarea greutăților, înțelepciune și ajutor de la Domnul. A urmat depunere de flori la monumentul Sf. Ștefan cel Mare și binecuvântarea credincioșilor.

Anul acesta municipiul Bălți împlinește 599 de ani de la data primei menționări, iar din anul 1993 este sărbătorit hramul la data de 22 mai, în ziua mutării moaștelor Sf. Irh. Nicolae, în cinstea căruia este zidită și catedrala din centrul urbei.

 
Sursa: balti.md


Articole Asemănătoare
Articole postate de același autor
863

În ultima zi a anului 2021, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului la Catedrala mitropolitană din Chișinău

În ultima zi a anului 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din capitala țării. La această rânduială liturgică au participat un sobor de preoți și diaconi, dar și enoriașii catedralei, veniți […]