Sărbătoarea Bunei Vestiri la catedrala Nașterea Domnului din Tiraspol

1858

La 7 aprilie, de sărbătoarea Bunei Vestiri, Sfânta Liturghie la Catedrala Nașterii Domnului din Tiraspol a fost condusă de Arhiepiscopul de Tiraspol și Dubăsari, Sava, căruia i-a coslujit clerul catedralei.

La finalul sfintei liturghii, la care au participat numeroși creștini, mulți dintre care s-au învrednicit să primească Sfânta Împărtăşanie, arhiepiscopul Sava s-a adresat cu un cuvânt arhipăstoresc către cei prezenți.

Buna Vestire este praznicul în amintirea zilei în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că va naște pe Fiul lui Dumnezeu. Sărbătoarea Bunei Vestiri este din cele 12 praznice împărăteşti, care se celebrează în fiecare an la data de 7 aprilie.

"Şi intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei. Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui şi cugeta în sine: Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta? Şi îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu. Şi iată vei lua în pântece şi vei naşte fiu şi vei chema numele lui Iisus. Acesta va fi mare şi Fiul Celui Preaînalt se va chema şi Domnul Dumnezeu Îi va da Lui tronul lui David, părintele Său. Şi va împărăţi peste casa lui Iacov în veci şi împărăţia Lui nu va avea sfârşit." (Luca 1, 28-33)

sursa http://diocese-tiras.org/

traducere https://altarulcredintei.md/


Articole Asemănătoare
2013

Sărbătoarea Bunei Vestiri la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”, Călărăşeuca

Vineri, 7 aprilie 2017, Biserica Ortodoxă prăznuiește Bunavestirea Preasfintei Stăpînei noastre de Dumnezeu Născătoarea și pururea Fecioara Maria. Buna Vestire marchează ziua în care Prea Sfînta Fecioară Maria a fost anunţată de Arhanghelul Gavriil că a fost aleasă de Dumnezeu să Îl poarte în pîntece pe Mîntuitorul Hristos. Sărbătoarea comemorează un eveniment crucial şi sublim […]

    Articole postate de același autor
    10022

    Se face logodna în perioada posturilor?

    Mai multă lume întreabă dacă se face logodna în perioada posturilor. Credem că e o înțelegere eronată a Logodnei ca ceremonie religioasă și ceea ce se înțelege ultima vreme prin aceeași noțiune: cererea în căsătorie cu îmbrăcarea inelului iubitei; întâlnirea, cunoașterea și discuția între rudele mirilor; planificarea nunții etc. Să declarăm cuiva că o iubim […]