Feministele ar trebui să știe că, în altar, în primul rând stă o femeie și apoi preotul. Maica Domnului este altarul însuși

1444

Patru ONG-uri organizează duminică, 8 martie, în fața Catedralei Mântuirii Neamului o „LITURGHIE” FEMINISTĂ.

Care sunt revendicările și de ce un astfel de protest este inutil?

1. Biserica Ortodoxă este homofobă și misogină

În primul rân,d biserica nu poate iubi păcatul, dar scopul ei este să ajute păcătosul, de aceea nu poate sprijini un caracter care se dovedește a fi împotriva tuturor învățăturilor lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu ar fi vrut să se nască din bărbat ar fi făcut acest lucru. Răscumpărarea vieții a venit de la cea care dă viață.

Femeia în Ortodoxie este ridicată la cel mai înalt nivel. Fără Maica Domnului și credința ei de neclintit păcatul strămoșesc nu ar mai fi fost înlăturat. Dumnezeu a urmat normalitatea creației sale, urmând legile firii pe care El însuși le-a zidit.

Aspectul misoginismului este unul la fel de greșit. Dacă feministele își doresc un rol sacerdotal, ar trebui să știe că, în altar, în primul rând stă o femeie și apoi preotul. Maica Domnului este altarul însuși în jurul căruia biserica funcționează și nu există liturghie fără altar.

Un alt exemplu este cel al femeilor mironosițe, primele care s-au bucurat de vestea Învierii, Domnul răsplătindu-le curajul și dragostea.

Apoi sfintele, cuvioasele, mucenicele și toate femeile sfinte sunt elaborat celebrate de biserică.

Preoteasa nu este doar soția preotului ci este și cea alături de care crucea preoției este purtată spre Golgota.

În ultimii ani, biserica în luna martie a celebrat și sprijinit femeia prin evenimentele și marșurile pro viață prin care se trag semnale de alarmă față de dificultățile prin care trec numeroase mame în România pentru a putea naște și crește copii.

2. Fonduri publice direcționate către Biserica Ortodoxă în detrimentul serviciilor de asistență socială și protecția socială.

Spun doar atât:

Biserica Ortodoxă Română a investit, în 2019, 32 de milioane de euro în acțiuni filantropice (centre, grădinițe, școli, centre medicale, cantine etc.).

ONG-urile știu de faptul că serviciile de asistență socială și protecție socială depind de Ministerul Muncii și nu de cel al Cultelor, de unde primesc fonduri toate cultele?

În spatele acestor pretexte se află dorința constantă de a lovi a priori în Biserica Ortodoxă. Mai exact se lovește în nucleul și esența ei, Sfânta Liturghie.

A lovi prin blasfemie, minciuni și schimonosire nu denotă deschidere sau evoluție ci mai degrabă mediocritate, răutate și lipsa unei capacități de înțelegere care nu poate fi proprie omului!

Rezultatul pozitiv al unor astfel de cereri îl vedem in Occident, unde o parte din creștini și-au pierdut din esența religioasă, credința devenind mai mult un cumul de ritualuri fără substanță.

Constantin Razvan Popovici, http://stiripentruviata.ro/


Articole postate de același autor
4144

Femeia, „un martor prost”?

Dacă creștinismul ar fi vrut să reușească în Antichitate, nu ar fi trebuit să admită, vreodată, că femeile au fost primele care au descoperit mormântul gol și primele care l-au văzut pe Iisus Hristos după ce Acesta a înviat. Și nici nu ar fi trebuit să accepte că femeile se numărau printre principalii susținători ai […]