Vai mie dacă nu iubesc…

8738

Asemenea lui Simon Kirineanul trebuie să fim întotdeauna gata să alergăm în ajutorul aproapelui. Dacă ceri de la cineva ocupat un serviciu, ți-l va face. Dar nu ți-l va face niciodată leneșul.

Vai mie dacă nu iubesc…

De trei lucruri este nevoie. Primul, credința. Al doilea, credința. Al treilea, credința.

Ce ușor se ține postul când se urmărește o dietă pentru slăbirea trupească! Și cât de greu Miercurea și Vinerea deoarece o vrea Biserica.

La Biserică să ocupăm totdeauna același loc. Pentru Îngeri.

După Liturghie să ședem în Biserică cât putem. Pentru Îngeri.

Când vorbim și suntem întrerupți, să nu continuăm. Lucrul acesta vrea să spună că nu trebuia să se audă ceea ce am fi vrut să spunem. Lucrul acesta îl fac Îngerii. Ei ne întrerup.

Acela carele nu vrea să vadă pre nimeni nu este om.

Nu suntem nicăieri pentru totdeauna.

Pentru toate care ni se întâmplă suntem de vină doar noi.

Când ne rugăm, să închidem ușa.

Desăvârșita Dragoste, dupre Hristos, cuprinde respectul personalității celuilalt, indiferent de statutul său.

sursa crestinortodox.ro/forum

 


Articole Asemănătoare
6662

Cu cât mai multe nume pomeneşti, cu atât este mai mare răsplata pe care o primeşti

Pentru care pricină oare s-a sfinţit părintele Nicolae Planas? Pentru că pomenea foarte multe pomelnice. Şi eu atunci când mi-am amintit nişte nume, le-am lipit pe peretele de la Proscomidie, căci acolo îmi erau la îndemână. După o vreme am visat că au venit la mine nişte bătrâni de demult, îmbrăcaţi cu haine din acelea […]

Articole postate de același autor
3697

Tratamentul singurătăţii

Singur într-o lume singură. Interesante cuvinte… dar totuşi, reale? Până unde poate ajunge singurătatea, de ce ne simţim singuri, de ce nu facem ceva pentru a înlătura singurătatea. Dacă suntem liberi care este rostul singurătăţii? Acestea şi multe alte întrebări ce au la baza singurătatea se crează, singurătatea devenind asemeni chitului care la înghiţit pe […]