Baptisteriu vechi de 1500 ani descoperit la Betleem

2369

La Biserica Naşterii Domnului din Betleem a fost descoperit sâmbătă un baptisteriu vechi de 1500 ani, informează Agenţia de ştiri Wafa.

Descoperirea a fost făcută în timpul lucrărilor de restaurare executate la baptisteriul existent în partea de sud a bisericii.

Ziad al-Bandak, conducătorul echipei de restaurare a întregului ansamblu eclezial, a spus că descoperirea va oferi mai multe informaţii despre locul naşterii Mântuitorului Iisus Hristos.

El a descris vasul baptismal drept o „descoperire magnifică” şi a spus că va fi restaurat de experţi în concordanţă cu standardele internaţionale.

În anul 2012 Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) a înscris întregul Ansamblu al Bisericii Naşterii Domnului din Bethleem în Patrimoniul cultural mondial, acesta fiind primul obiectiv palestinian înscris pe lista celor mai importante monumente din întreaga lume.

sursa /basilica.ro


Articole postate de același autor
1926

Nu Îl iubim pe Dumnezeu și de aceea nu-I acordăm timp…

Pentru omul contemporan, o mare problemă este timpul – are atât de multe sarcini lumești de îndeplinit încât ajunge să uite că are suflet. Aceasta este capcana celui rău, care știe că timpul vieții noastre pământești este limitat și ni-l fură, amăgindu-ne cu presupusa fericire pământească. Fiecare clipă din viața noastră este un dar unic […]