Actualitate

Prin smerenie, ne „înrudim” cu îngerii

3711

Dragostea lăuntrică îl trădează pe cel care o are, deoarece îndulceşte chiar şi pe întreg omul din afară şi îl înfrumuseţează cu harul dumnezeiesc, care nu se poate ascunde, fiindcă iradiază.

Îngerul întotdeauna împarte ca un înger ceea ce are, bucurie şi veselie cerească, în timp ce diavolul care se camuflează în înger împrăştie tulburare (ceea ce are) sau irită puţin inima, ca să înşele sufletul cu plăcerea trupească, ca şi cum aceasta ar fi, chipurile, duhovnicească, dumnezeiască.

Omul smerit, chiar şi fără experienţă de ar fi, deosebeşte pe îngerul lui Dumnezeu de diavolul, pentru că are curăţie duhovnicească şi se „înrudeşte” cu îngerul. Pe când omul cel egoist şi trupesc, pe lângă faptul că este înşelat lesne de cel viclean, transmite şi el viclenia şi senzualitatea sa, vătămând sufletele bolnăvicioase cu „microbii” săi duhovniceşti.

Omul lui Dumnezeu cel harismatic transmite harul dumnezeiesc şi preschimbă pe oamenii trupeşti. Şi eliberându-i din robia patimilor, îi apropie de Dumnezeu şi se mântuiesc.

Cuviosul Paisie AghioritulEpistole, Editura Evanghelismos, p. 151-152


Articole Asemănătoare
88

Trebuie să învățam oamenii să-L iubească pe Dumnezeu cu iubirea unui copil

Atâta vreme cât omul va aștepta rezultatul rugăciunii sale, nu-l va vedea niciodată, căci principiul însăși al acestei rugăciuni este greșit. Este suficient să ne rugam la Dumnezeu cu simplitate și smerenie ca El să ne acorde harul Său. Omul smerit crede în Dumnezeu și nu se întreabă dacă Dumnezeu îl aude sau nu. Trebuie să […]

Articole postate de același autor
2627

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în cinstea Praznicului „Schimbării la Față a Domnului”

PC Părinte Arhim. Siluan (Șalari), Starețul Sfintei Mănăstiri Curchi, a oficiat astăzi, 6/19 august 2016, alături de preoții mănăstirii Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în cinstea Praznicului „Schimbării la Față a Domnului”. De nespusa bucurie a dumnezeieștii slujbe s-au împărtășit și numeroșii pelerini sosiți la Sfânta Mănăstire. „Doamne, bine ne este să fim aici…” (Matei 17,4). […]