Maica Domnului, Maica Milostivirii

4449

„Bucură-te, cea plină de dar, Domnul este cu tine!” Aşa a zis îngerul, aşa zicem şi noi, de aceea avem bucuria de a fi cinstitori ai Maicii Domnului.

O primim pe Maica Domnului aşa cum ne-o prezintă Biserica, o ţinem în sufletul nostru cu evlavia câtă o avem şi ne silim să urmăm exemplul Maicii Domnului în supunerea faţă de Mântuitorul, în grija faţă de oameni, în tăcerea care se desprinde din faptul că avem atât de puţine cuvinte ale Maicii Domnului în Sfânta Evanghelie.

O avem pe Maica Domnului ca exemplu de milostivire pentru cei ce au trebuintă de ajutorul ei şi, ştiind că Maica Domnului nu este numai mama Mântuitorului, ci şi mama noastră, ne gândim şi la însuşirile de mamă pe care le are preasfânta Fecioară Maria faţă de credincioşii care fac ceea ce a zis ea să facă, adică ascultă de Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Arhimandrit Teofil Părăian, Maica Domnului, Raiul de taină al Ortodoxiei, Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2003, p. 28


Articole Asemănătoare
4796

Cum lucrează Harul?

Harul în chip tainic s-a dăruit celor ce întru Hristos s-au botezat, însă lucrează după măsura lucrării poruncilor; harul nu încetează niciodată a ne ajuta, însă ţine de slobozenia noastră de a face sau a nu face binele după puterea ce o avem. Mai întâi cu dumnezeiască cuviinţă harul trezeşte conştiinţa; de unde şi făcătorii de rău pocăindu-se, lui Dumnezeu […]

Articole postate de același autor
1929

„Trăirea sărbătorilor religioase” – tema discuţiei cu învăţăceii Liceului „N. Dadiani” din Chişinău

Acum cinci ani, la 23 octombrie 2011, era sfinţită o capelă cu hramul „Cuv. Parascheva” în incinta Liceului Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” din cartierul Sculeni al capitalei. De atunci până în prezent cu râvnă îşi duce ascultarea părintele Serghei Mahnovschi. După sărbătorile de iarnă, părintele, dimpreună cu administraţia instituţiei, au iniţiat discuţii duhovniceşti cu clasele […]