Pr. Sergiu Jelihovschi: În altar şi-n faţa clasei

3657

De aproape zece ani, Sergiu Jelihovschi este profesor de limba engleză la Liceul „Meșterul Manole” din satul Sălcuța, Căușeni. În septembrie anul trecut, s-a preoțit. De atunci, este cunoscut în localitate și ca părintele Serghei.

De luni până vineri este la școală, iar sâmbătă și duminică - la biserică. Spune că preoția reprezintă o împlinire personală, iar meseria lui este cea de profesor de engleză. De zece ani, de când predă engleza la Sălcuţa, are un scop - să demonstreze că elevii de la sat pot fi la fel de buni la învăţătură ca și cei de la oraș.

E preot şi profesor la Sălcuţa şi fratele său Nicolae, care predă educaţia civică şi religia. Mai au un frate preot la Cimişlia. Toţi au mers pe urmele tatălui, Grigore Jelihovschi, preot la Sălcuţa de 40 de ani, profesor de teologie și semnatar al Declarației de independență a Republicii Moldova în calitatea sa de deputat în primul Parlament. Toţi sunt membri activi ai comunităţii şi spun că prin tot ceea ce fac încearcă să schimbe în bine lucrurile acolo unde trăiesc. Un reportaj de Mihaela Gherasim.

sursa europalibera.org

 


Articole Asemănătoare
1895

Mărite, sfinte Ştefane, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Activități ale slujitorilor și enoriașilor din Sălcuța cu prilejul comemorării a 560 de ani de la intronizarea Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare Zilele trecute Republica Moldova a trăit sub privirea, sceptrul şi cu binecuvântarea Binecredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt. Mii de creştini şi-au îndreptat speranţele către Domnitor pentru ca El să atragă asupra […]

Articole postate de același autor
4609

Să fii pe treapta scării care nu stă în noroi! Să nu fii în păcat!

“În lume ispite veţi avea, dar nădăjduiţi în Mine!” Şi iarăşi: “Vai de cel prin care ispite va avea!”, zice Mântuitorul. Sigur că Dumnezeu ne-a copleşit cu iubirea Lui. Nu se poate să nu ai ispite! Dacă nu sunt ispite, nu este nici încununare! Şi nu se poate să fie pom uscat, fără frunze de […]