Episcopul IOAN al Sorocii a liturghisit în parohia Ciudei, regiunea Cernăuți

1597

Luni, 12 februarie 2018, Preasfințitul IOAN, Episcopul Sorocii a liturghisit în biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din satul Ciudei, raionul Storojineț, regiunea Cernăuți, Ucraina.

Creștinii ortodocși din această localitate și-au serbat hramul noului locaș de închinare. Ierarhul a participat la praznicul comunității, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove și a Înaltpreasfințitului MELETIE, Mitropolit al Cernăuților și Bucovinei.

La Liturghie au participat prot. Nicolae CRAVEȚ, Protopop de Soroca, clerici din eparhiile de Cernăuți și Suceava. Episcopul IOAN a felicitat credincioșii cu prilejul frumoasei sărbători, remarcând atitudinea evlavioasă a acestora față de Biserica Drept-măritoare și implicarea în edificarea noii biserici.

După Te Deum părintele paroh Vasile POJOGA a mulțumit episcopului sorocean pentru participarea la slujba hramului, relatându-i despre etapele de construcție a bisericii, dar și despre istoria comunității.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
3459

La greu se arată cât eşti de puternic şi cât de drag ţi-e Dumnezeu

Nu te lăsa de rugăciune chiar de ţi-e sufletul trândav şi scârbit. Şi chiar de-ţi pare că te rogi cu vorbe străine şi de neînţeles, rămâi la rugăciune. Că dracii le înţeleg şi se îndepărtează. Stăruie bărbăteşte în rugăciune, în duh de căinţă. Rabdă până la capăt, cum au răbdat mucenicii. E şi asta o […]