Dumnezeu se vede printre lacrimi

3334

În curgerea vieţii lui pământeşti, omul întâlneşte nenumărate piedici aproape de neîntrecut: necaz, suferinţă, durere. Toate acestea se regăsesc, deşi ne este greu s-o acceptăm, în pronia lui Dumnezeu.

Taina suferinţei este înmiezuită în lacrima bucuriei. Suferinţa ne descoperă omul tainic al inimii, lăuntrul, iar bucuria ‒ taina lui „mâine”, veşnicia, dar în taina lui „mâine” nu se ajunge decât prin durerea lui „azi”, care ne descoperă frumuseţea clipei veşnice de a fi în Dumnezeu.

Suferinţa sapă brazde adânci în obrajii pe care curg şiroaiele înţelepciunii, grăia un bătrân, iar un prigonit pentru Hristos din închisorile comuniste a mărturisit cu simplitate că Dumnezeu se vede printre lacrimi.

Din Ieromonah Luca Mirea, Crâmpeie de gând şi cuvânt, Editura Predania, Bucureşti, p. 26


Articole Asemănătoare
3227

Dumnezeu în toată bunătatea lui poate pedepsii!

Cântăm „La mulţi ani!” la toate evenimentele. De ce nu cântăm la mulţi ani şi la moarte! Şi veţi zice: Cum să cânţi „La mulţi ani!” la moarte? Păi baiatul, de abia acum începe viaţa. De abia acum vei merge să primeşti ce ai lucrat în viaţă. Ori bune, ori rele! „Veniți, binecuvântații tatălui Meu, […]

Articole postate de același autor
2586

67 ani de la cel mai mare val de deportări din Basarabia

Astăzi se împlinesc 67 de ani de la cel mai mare val de deportări din Basarabia și nordul Bucovinei. Nu se cunoaște o cifră exactă a celor care au avut de suferit de pe urma acestui tip de represiune, estimările ridicându-se la câteva sute de mii de persoane deportate în perioada 28 iunie 1940 – […]