Actualitate

În Duminica a VI-a după Rusalii, Mănăstirea Ciuflea din Chișinău a devenit mai bogată cu o sfințenie

1907

„Mare eşti Doamne şi minunate sunt lucrurile tale şi nici un cuvânt nu este îndeajuns spre lauda minunilor Tale!”

În Duminica a VI-a după Rusalii, tezaurului duhovnicesc de la Mănăstirea Ciuflea din Capitală i sa mai adăugat o sfințenie.

Credincioși de la mic, la mare, în dimineața zilei s-au adunat la Mănăstirea Ciuflea, pentru a întâmpina o minunată Icoană a Sfântului Serghie de Radonej. Această Icoană a fost ctitorită de un fidel enoriaș al Mănăstirii Ciuflea, în semn de recunoștință pentru Ajutorul venit de la Dumnezeu prin bineplăcutul Său Sfânt – Serghie de Radonej.

În cadrul ceremoniei de întâmpinare a Icoanei Sfântului Serghie de Radonej, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea, împreună cu soborul de slujitori a săvârșit un Tedeum, după care după credincioșii au trecut pe sub Icoană, chemând în rugăciunile lor pe Sfântul Serghie de Radonej, iar mai apoi s-au rugat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

La final Arhimandritul Nicolae a adresat un cuvânt de învățătură credincioșilor, în care i-a îndemnat pe cei prezenți să se apropie cu evlavie și cu credință tare de Icoane și sfintele moaște, având nădejdea că Dumnezeu, prin rugăciunile sfinților, Se va milostivi de noi, ne va ajuta în necazuri și încercări și va revărsa asupra noastră darurile Sale cele bogate.

Icoana Sfântului Serghie de Radonej vine să completeze colecția de Icoane și sfinte moaște, păstrate cu credință și mare evlavie de obștea Mănăstirii Ciuflea.

Sursa: www.ciuflea.md


Articole Asemănătoare
398

Casa părintească e începu­tul căii

Sunt sfinţite locuinţele noastre? Gustă copiii noştri pâine sfinţită (prescuri, anafură, artos) şi agheasma? Cine ne împiedică să le dăm copiilor în fiecare dimineaţă, asigurându-le ast­fel sănătatea? Există în ambianţa caselor noastre obiecte şi imagini sfinţite – cruce, icoane, tablo­uri cu subiecte din istoria biblică şi din Vieţile Sfinţilor – care acţionează nevăzut asupra copii­lor […]

Articole postate de același autor
4

Spovedania se face către Hristos, iar nu către preot

Ca Taină a vindecării, Spovedania nu este deloc o necesitate stânjenitoare, o disciplină impusă de autoritatea Bisericii, ci un act încărcat de bucurie şi de har mântuitor. Prin Spovedanie aflăm că Dumnezeu este cu adevărat „nădejdea celor fără de nădejde” cum spune Liturghia Sfântului Vasile. „Aici suntem numai noi trei”: duhovnicul, credinciosul care se spovedeşte […]