Actualitate

Înălţarea Domnului, prăznuită la Catedrala mitropolitană din Chișinău

2458

În ziua prăznuirii Înălţării Mântuitorului Hristos, sau a Ispasului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan avându-i alături pe slujitorii Catedralei Mitropolitane, a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie praznicală, la care au participat numeroși credincioşi drept-măritori.

Sărbătoarea de astăzi amintește de ridicarea Mântuitorului Iisus Hristos cu Trupul la Cer, după 40 de zile de la Învierea Sa din morți. Înălțarea Domnului este ultimul eveniment din viața pământească a Mântuitorului.

„Mântuitorul Hristos s-a înălțat la 40 de zile de la Înviere, după ce i-a pregătit pe ucenicii săi, în văzul lor. Domnul Iisus s-a înălțat la ceruri în fața ucenicilor și a Maicii Domnului pentru că erau încredințați că El este Fiul lui Dumnezeu Cel înviat din morți. Înălțarea Domnului s-a făcut pentru ca Duhul Sfânt să se coboare. Noi ne înălțăm când Duhul Sfânt coboară peste noi”, a menționat în cuvântul predicatorial PS Ioan.

După Liturghia praznicală, Episcopul Ioan a vizitat expoziția din preajma Catedralei, organizată de Departamentul Instituții Penitenciare, binecuvântând și sfințind icoanele, dar și alte obiecte, lucrate manual de către deținuți.

Veniturile ce se vor obține în urma comercializării acestor lucrări, vor fi oferite copiilor bolnavi de la Spitalul Oncologic.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole Asemănătoare
4266

Gânduri la Duminica datornicului nemilostiv

Evanghelia din această duminică ne arata marea milostivire a lui Dumnezeu, care ne iartă gresalile noastre, dar care ne aduce aminte în acelasi timp și de datoria noastră de a ierta  greșalile altora.  Astfel dacă noi nu iertăm altora, Dumnezeu își preschimbă mila și iertarea în dreptate, pedepsindu-ne insensibilitatea și nedorința de a ierta, încât […]

Articole postate de același autor
2373

Calendarul zilei – 18 iulie 2019

Astăzi, în Calendarul ortodox, răsfoim file din viaţa Sfântului Cuvios Atanasie Atonitul. A fost o perioadă profesor, însă înclinaţiile sale duhovniceşti, l-au determinat să devină monah într-o mănăstire din Bitinia. Este fondatorul monahismului atonit de obşte, până astăzi se mai păstrează testamentul acestuia şi o serie de canoane liturgice. Pentru viaţa corectă pe care a […]