(Video) „Frica – îngrădire a libertăţii”. Seară duhovnicească cu Arhim. Nicodim Petre

4623

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi, în parteneriat cu Facultatea de Istorie și Filosofie, USM au organizat cea de-a cincea seară duhovnicească din Postul Mare. Cei care au participat miercuri seara, 5 aprilie 2017, la această întâlnire de suflet, au putut asculta cuvântul duhovnicesc al arhim. Nicodim Petre intitulat „Frica – îngrădire a libertăţii”.

 

Frica ne îngrădește libertatea. Comoditatea, frica și păcatul ne iau libertatea. Modul în care am folosit libertatea în timpul care ni s-a dăruit va fi judecat cu Evanghelia Iubirii la Judecata Universală, la sfârşitul istoriei, la încheierea timpului.

În viaţă trebuie să învăţăm să iubim frumosul, să iubim oamenii, să-L iubim pe Dumnezeu, să facem binele, să fim oameni de jertfă, să avem curajul de a căuta și cunoaște adevărul, să fim cu adevărat liberi, să ne trăim viața ca pe un dar și ca pe o sărbătoare. 


Articole postate de același autor
3184

Domnul aşteaptă cu răbdare să ne amintim de El şi să iubim cu iubirea Lui

Domnul aşteaptă cu răbdare să ne amintim de El şi să ieşim din legile iubirii omeneşti ca să iubim cu iubirea Lui. Fiecare cădere ne arată diferenţa dintre „teorie şi practică” (lăsând de o parte felul greşit în care citim cuvântul teorie). Mintea noastră are două puteri: una activă – mintea raţională, cugetătoare – care […]