Zece ani de activitate misionară în cadrul unității 1001 DTC, MAI

2010

La data de 15 martie 2017 a fost organizată deplasarea militarilor în termen a brigăzii 1 mobil-operative a Departamentului Trupelor de Carabinieri la Biserica ,,Invierea Domnului” mun. Chişinău unde au primit ,,Taina Mărturisirii,, şi ,,Taina Sfintei Impărtăşanii”.

La Mănăstirea Doina din capitală, amplasată în incinta cimititului „Sf. Lazăr” din Chișinău a fost săvârșită Liturghia Darurilor mai înainte sfințite de către Prot. mitr. Nicolae Tudoreanu și preotul Markell Tudoreanu.

La serviciul divin au participat peste 150 de militari în frunte cu comandantul-adjunct pentru personal și educație a unității militare 1001 al DTC, MAI locotenent-colonel Alexandru Grosu.

În timpul oficierii slujbei, ostașii au fost mărturisiți după care au primit Sfânta Împărtășanie, pentru iertarea păcatelor și întărire duhovnicească.

Către final militarii au primit sfaturi și îndemnuri pentru a avea un comportament caracteristic unui bun creștin și pentru a se ruga lui Dumnezeu spre a primi cele trebuincioase ca să fie demni apărători ai Patriei – cu credință în cuget și în inimă.

Menţionăm că clericii mănăstirii Doina, pentru al zecelea an consecutiv cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, pe parcursul posturilor de peste an oficiază regulat slujbe pentru a oferi ostașilor atât de necesara hrană duhovnicească.

Sursa: http://protopopiatchisinau.md/

15


Articole Asemănătoare
1934

A fost semnat Acordul de colaborare între Sectorul Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale și Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău

Luni, 10 octombrie, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, în incinta Institutului de Medicină Urgentă din Capitală a avut loc încheierea Acordului de colaborare între Sectorul Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale și Institutul de Medicină Urgentă. Recunoscând importanţa colaborării în domeniul asistenței spirituale în cadrul instituțiilor medicale, per ansamblu și […]

Articole postate de același autor
2172

Patrimoniul bisericesc reprezintă unica mărturie vie a epocilor trecute

Patrimoniul bisericesc constituie una dintre cele mai reprezentative file din moștenirea culturală a omenirii. Păstrarea acestuia contribuie la o integritate mai rapidă și o conlucrare mai coerentă între societate și biserică. Discutând cu Sergius Ciocanu, șeful Direcției Patrimoniu cultural din cadrul Ministerului Culturii, am aflat mai multe amănunte atât despre istoria patrimoniului bisericesc din Moldova, […]