A fost semnat Acordul de colaborare între Sectorul Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale și Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău

1555

Luni, 10 octombrie, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, în incinta Institutului de Medicină Urgentă din Capitală a avut loc încheierea Acordului de colaborare între Sectorul Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale și Institutul de Medicină Urgentă.

Recunoscând importanţa colaborării în domeniul asistenței spirituale în cadrul instituțiilor medicale, per ansamblu și nemijlocit în cadrul Institutului de Medicină Urgentă, cele două părţi au convenit de comun acord să colaboreze pe bază de parteneriat activ pe multiple planuri de interes, în domeniul asistenței spirituale și a activităților pastoral-misionare în cadrul Instituției.

Acordul de colaborare a fost semnat de către Prof. dr. Mihai Ciocanu, Director al Institutului de Medicină Urgentă și preotul Marin Cij, Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale.

La semnarea acordului au mai participat Dl Gheorghe Cociorva, Șef serviciu relații externe, proiecte și investiții al Institutului de Medicină Urgentă și preotul Mihail Bortă, care a fost desemnat în calitate de preot de spital responsabil pentru Institutul de Medicină Urgentă.

Preotul Marin Cij, Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale ne-a informat că astfel de Acorduri vor fi încheiate cu toate instituțiile medicale din republică, acestora urmând un Acord general de colaborare ce v-a fi semnat în viitorul apropiat între Mitropolia Moldovei și Ministerul Sănătății.

sursa: www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
1561

Convorbiri duhovnicești la Inspectoratul de Poliție Dubăsari

La 3 aprilie, în cadrul ședinței ordinare a Inspectoratului de Poliție Dubasari, PC părinte Protopop prot. mitr. Teodor Pelin a avut o întâlnire duhovnicească cu angajații acestuia. Părintele Protopop a ținut un discurs despre importanța Postul Mare, Tainele Mărturisirii și Împărtășaniei, precum și impactul acestora în viața cotidiană a creștinilui. A urmat o serie de […]

Articole postate de același autor
8876

Femeile nu mai au răbdare să-i înveţe iubirea pe bărbaţi

Astăzi femeile nu mai au răbdare să-i înveţe iubirea pe bărbaţi. Rânduiala de la Dumnezeu este că bărbatul trebuie să iubească femeia şi femeia să-i răspundă bărbatului la iubire. În deznădejdea trăită astăzi de fete că sunt tot mai puţini băieţi disponibili (fie că aleg să facă familii între ei, fie că au studii de […]


Foto