A fost semnat Acordul de colaborare între Sectorul Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale și Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău

1714

Luni, 10 octombrie, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, în incinta Institutului de Medicină Urgentă din Capitală a avut loc încheierea Acordului de colaborare între Sectorul Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale și Institutul de Medicină Urgentă.

Recunoscând importanţa colaborării în domeniul asistenței spirituale în cadrul instituțiilor medicale, per ansamblu și nemijlocit în cadrul Institutului de Medicină Urgentă, cele două părţi au convenit de comun acord să colaboreze pe bază de parteneriat activ pe multiple planuri de interes, în domeniul asistenței spirituale și a activităților pastoral-misionare în cadrul Instituției.

Acordul de colaborare a fost semnat de către Prof. dr. Mihai Ciocanu, Director al Institutului de Medicină Urgentă și preotul Marin Cij, Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale.

La semnarea acordului au mai participat Dl Gheorghe Cociorva, Șef serviciu relații externe, proiecte și investiții al Institutului de Medicină Urgentă și preotul Mihail Bortă, care a fost desemnat în calitate de preot de spital responsabil pentru Institutul de Medicină Urgentă.

Preotul Marin Cij, Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale ne-a informat că astfel de Acorduri vor fi încheiate cu toate instituțiile medicale din republică, acestora urmând un Acord general de colaborare ce v-a fi semnat în viitorul apropiat între Mitropolia Moldovei și Ministerul Sănătății.

sursa: www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
2172

Întâlnire duhovnicească cu elevii Gimnaziului din s. Ghetlova, r. Orhei

Astăzi 19 aprilie 2016, cu binecuvântarea Preacuviosului Părinte Arhimandrit Siluan (Șalari), Stareț al Sfintei Mănăstiri Curchi, Președinte al Sectorului Sinodal „Mănăstiri şi Viaţă Monahală”,  Protopop de Orhei și cu stăruința Părintelui paroh, Ioan Surguci la școala Gimnazială din satul Ghetlova, raionul Orhei, a avut loc o întâlnire duhovnicească – pe tema: „Postul”, susținută de Protoiereul […]

Articole postate de același autor
9296

Psalmii – o sută cinci zeci de trepte de la moarte la viaţă

Cât de minunat ar fi dacă am repeta mereu un verset dintr-un Psalm care ne place… Poate aţi făcut asta şi aţi prins gust, poate chiar v-aţi cutremurat, pentru că „ne naştem cu Psaltirea în sânge”, cum spune Adnré Chouraqui, şi poate că una din razele ei de lumină a pătruns până în adâncul fiinţei […]