Actualitate

Care sunt provocările şi problemele tinerilor din diasporă? Discuție cu Protoiereul Vasile Şestovschi

95

Care sunt provocările şi problemele tinerilor din diasporă? Tinerii îşi doresc o viaţă mai bună şi mai fericită, de atât aleg să plece departe de casă, pentru a realiza ceea ce în ţară de multe pare imposibil. Însă, calea străinătăţii, este însoţită de problemele şi provocările ei. Astfel invitatul zilei de miercuri, 15 februarie, Protoiereul Vasile Şestovschi, parohul bisericii „Naşterea Maicii Domnului” din Padova (Italia).  le-a relatat celor prezenţi despre viaţa tinerilor din diasporă şi dificultăţile cu care se confruntă. 

Visul fiecărui tînăr este să devină fericit. Însă, fercirea depinde foarte mult de noi. Dumnezeu ne-a lăsat darul libertăţii şi putem alege binele sau răul, păcatul sau fărădelegea, viaţa creştină sau cea fără de Dumnezeu. Toate alegerile din viaţa noastră sunt spre a ne face fericiţi, doar că fără Dumnezeu nu putem să devenim fericiţi şi împliniţi cu adevărat şi prea puţin putem să realizăm.   

Credem că dacă vom avea parte de multe bunuri şi plăceri lumeşti, vom fi fericiţi, Este bine să ne bucurăm de cele ce ne oferă viaţa, dar nu oricum. Dacă ne distrăm oricum şi ne petrecem viaţa în păcate, înseamnă că ne batem joc de noi înșine. Tinerii au chemarea lor către viață, au dorințele lor. Însă dacă alegem să ne petrecem aceşti frumoşi ani de viaţă în dezmăț, greu ne vom putea reveni. Să gustăm din bucuriile vieţii, dar să nu uităm că ne așteaptă viața de dincolo, și să lucrăm faptele cele bune.

Totodată, părintele Vasile a amintit şi despre dificultăţile cu care se confruntă cei, care pleacă la muncă în străinătate, în primul rând aceasta este problema găsirii unui loc de muncă, apoi problemele psihologice cu care se confruntă, ducând dorul de casă şi de cei dragi. Şi dacă cei credincioşi, nădăjduiesc în ajutorul lui Dumnezeu şi pentru ei rugăciunea şi credinţa, reprezintă un adevărat sprijin, pentru cei care sunt departe Dumnezeu, aceste dificultăţi şi frământări aduc la îmbolnăvire.  

Întrebările celor prezenți și-au găsit răspuns în cadrul discuției.


Articole Asemănătoare
2458

Credința se trăiește și copiii învață din ce trăiesc, nu din ce se vorbește

A fi e mai greu decât a ști  În cadrul serilor duhovnicești de la biserica ,,Întâmpinarea Domnului”, USM, a venit, la o discuție dedicată zilei Internaționale a Copilului, părintele diacon Sorin Adrian Mihalache, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Dumitru Stăniloae” din Iași. În ziua de miercuri, 1 iunie, subiectul a vizat ,,Viaţa spirituală şi […]

Articole postate de același autor
9681

Se pot boteza copiii avortaţi?

− Cine a îndrăznit să boteze un copil mort ori avortat, nebotezat, nu mai poate fi preot în veacul veacului. Ce botezi? Ţărâna! Doar sufletul a plecat din clipa când a murit. Cum? Te-ai făcut preot şi te-apuci să botezi la cimitir şi să înşeli lumea? Mare nebunie! Am auzit pe undeva că preotul botează […]